Последният филм на Алехандро Гонзалез Иняриту Bardo изглежда не се понрави особено нито на критиката, нито на публиката, нито пък на индустрията. Личеше, че това е от филмите, които уж са направени, за да се борят за награди, а всъщност излезе тихо в Netflix и повече не му чухме името. Въпреки това обаче мексиканският режисьор ни е показал, че е страхотен артист и един не особено впечатляващ филм няма как да промени този факт – на всеки се случва. Сега обръщаме поглед към следващия му проект.

От няколко месеца знаем, че в новия проект на Иняриту главната роля ще бъде поета от Том Круз – страхотна новина, която искрено ни изненада. Разбира се, всички знаем, че Круз е повече от екшън звезда, но толкова сме свикнали да рискува живота си за нашето забавление, че определено бяхме решили, че оттук насетне само това ще прави. Явно обаче Круз внимателно планира завръщането си към драматичното кино и изглежда, че е много интензивно замесен в този, засега неозаглавен филм, който освен това ще продуцира.

Още по-интересното е, че Круз ще бъде подкрепен от цял куп страхотни актьори – типично за филм на Иняриту и пак страшно впечатляващо. Започваме с новата ни любимка Сандра Хюлер – след Анатомията на едно падане и Зоната на интереса сме убедени, че тя може да изиграе всичко. Редом до нея застават други големи любимци – Риз Ахмед, Джеси Племънс и Майкъл Стулбарг, ненадминатият Джон Гудман и новата звезда Софи Уайлд, позната от хорър хита Talk To Me.  

С такъв актьорски състав и предишните ансамблови филми на Иняриту, вече нищо друго не ти трябва да знаем. Сюжетът освен това се пази в тайна, но някои източници разкриват, че се занимава с най-властния човек на света, който тръгва на бясна мисия да докаже, че е спасителят на човечеството, преди бедствието, което сам е отприщил, да унищожи всичко. Ако това не е перфектна роля за Том Круз, не знаем кое е.

Филмът ще бъде написан от Алехандро Гонзалез Иняриту, както и старите му колаборатори Сабина Берман, Алекзандър Динеларис и Никълъс Джакобоне. По принцип толкова „готвачи в кухнята“ биха ни притеснили, но имаме толкова надежда в Иняриту и този каст, че за сега избираме да сме само оптимистично настроени и развълнувани.

Официална дата за старт на продукцията за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *