Всички знаем, че според Холивуд никога не е рано за рибуут, става ли дума за разпознаваемо IP и гарантирани печалби. Повечето хора може и да не харесаха особено качеството на последните три Джурасик филма, но те направиха пари, така че не се учудихме, когато разбрахме, че ще има нов филм в динозавърската поредица 3 години след последния. След една подмяна на режисьора, в крайна сметка снимките започнаха под вещите ръце на Гарет Едуардс и сега получаваме първи промоционални кадри, заглавие и подробности за сюжета.

Новият филм ще се нарича Джурасик свят: Прераждане (Jurassic World Rebirth), за да ни подскаже, че ясно се разграничават от всички негативни емоции, които имаме за последните три филма. Гарет Едуардс режисира по сценарий на Дейвид Кеп, което ни се струва като чудесна комбинация. Освен това обръщаме поглед към страхотния актьорски състав, на които, иска ни се да вярваме, не им трябва тази поредица и може да са се съгласили от личен интерес, но все нещо хубаво трябва да си видели и в сценария.

Главните роли се заемат от страхотната Скарлет Йохансон, неповторимият двукратен носител на „Оскар“ Махършала Али и чаровникът Джонатан Бейли. Не казваме нищо лошо за Брайс Далас Хауърд и Крис Прат, но това е актьорски състав на съвсем, съвсем различно ниво.

Действието на Джурасик свят: Прераждане се развива пет години след събитията от Джурасик свят: Господство, Скарлет Йохансон играе специалистката по операции под прикритие Зора Бенет, която е наета, за да събере ДНК проби от трите най-грамадни същества на планетата. Махършала Али е лидерът на екипа на Зора, Дънкан Кинкейд (чудесно име), а Джонатан Бейли играе палеонтологът д-р Хенри Лумис. Търсейки ДНК-то, което им трябва, те също така трябва да спасят семейство, корабокруширало близо до Екватора – единственото място, на което динозаврите живеят в момента. Към каста също така се присъединяват Рупърт Френд, който играе представител на фармацевтична компания, както и Мануел Гарсия-Рулфо, който заема ролята на главата на нещастното семейство, което освен това от години крие тайна, свързана със съществуването на динозаврите.

Признаваме, че звучи като доста претруфен сюжет като за такъв филм, който (както е ясно на всички) освен това трябва да покаже много екшън и добре изглеждащи ефекти. Все пак обаче имаме доверие на Едуардс и Кеп и абсолютната истина е, че всъщност стискаме палци на всеки Джурасик филм, защото нищо не би ни зарадвало толкова, колкото дори приближаване до качеството на първия.

Смятаме, че има достатъчно причини да възлагаме надежди на Гарет Едуардс, който досега всъщност не просто не ни е разочаровал, а всеки път ни впечатлява, дори и когато трябва да работи с грамадански студия. Освен това първите кадри, които виждаме от Джурасик свят: Прераждане изглеждат чудесно:

Без съмнение това ще бъде една от продукциите, които ще следим най-изкъсо преди премиерата догодина. Снимките текат в момента и се очаква да завършат през есента.

Джурасик свят: Прераждане (Jurassic World Rebirth) е режисиран от Гарет Едуардс (Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни, Създателят) по сценарий на Дейвид Кеп (Jurassic Park, The Lost World).

Премиерата е насрочена за 2 юли 2025г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Освен претрупания сюжет, трябваше частта с семейството и тайната, която крие въпросната глава да си остане нещо като обрат вместо да го пише в сюжета!