Всеобща радост и приключения – какво повече е нужно за едно чудесно лято?! Тоталното събиране на почитатели от всякакви възрасти на поредния D23-маратон е подходящо допълнение през август за всички в близост до Калифорния, както и за Disney, които нямат търпение да представят готовите си нови… трейлъри.

Сигурно помните, че от известно време се работи по ново приключение на смелата Ваяна и Мауи, което ще си бъде анимация и няма причина да се свързва (на този етап) с игралната версия – макар че навсякъде присъства Дуейн Джонсън-Скалата в ролята на татуирания полубог. Той се появи и на сцената на D23, посрещнат от бурни овации и сподели вълнението си от работата по Смелата Ваяна 2 (Moana 2) – продължението на супер-успешната анимация:

Вярвам, че винаги има още неща, които могат да бъдат разказани – трябва да имаме куража да търсим предизвикателства, да бъдем дръзки. Зная какво означава за мен това, още повече като човек от Полинезия – наполовина съм черен, наполовина самоанец; зная какво означава и за Оули’и Кравальо.

Джонсън доказа през годините, че притежава чар и енергия, които служат като магнит за публиката в най-различни филмови проекти. Сигурни сме, че и новото пътешествие на Ваяна до острова на войнствените кокосови орехи ще бъде интригуващо и забавно, както всяко пътуване – независимо от това дали е реално или му се радваме на кино!

Действието на новото приключение на смелата тийнейджърка-мореплавател Ваяна се развива три години след събитията в двукратно номинирания за „Оскар“ (за пълнометражна анимация и за оригинална песен How Far I’ll Go) филм, който гледахме през 2016 година и чиито приходи надхвърлиха 680 милиона долара. Целта на пътешествието този път е да бъде открит изгубения остров Мотуфету, завладян от Бога на Бурите. Представянето на трейлъра на Смелата Ваяна 2  пред публиката на D23 бе комбинирано с изпълнение на живо на песента We’re Back от Оули’и Кравальо и с полинезийски танц, режисиран от Тиана Лиуфау, която отговаря и за хореографските елементи в анимационните филми. В края на танца на сцената вече присъства и Скалата!

Режисьори на Смелата Ваяна 2 (Moana 2) са Дейв Дерек Джуниър (художник и сторибордист на любимия ни Megamind и Raya The Last Dragon), Джейсън Ханд (художник в екипите на Енканто и Зоотрополис) и Дана Ледо Милър, която е съсценарист, заедно с Джаред Буш. Носителите на „Грами“ Абигайл Барлоу и Емили Беар, композиторът Марк Манчина, както и легендарният композитор и музикант от Самоа – Опетайя Фоа’и са отговорни за песните в новия филм.

Останалите герои във филма ще говорят с гласовете на Темуера Морисън, Никол Шерцингер, Роуз Мафатео, Дейвид Фейн, Хуалялай Чун и Алън Тудик. Продуценти са Кристина Чен и Ивет Мерино.

Премиерата на Смелата Ваяна 2 (Moana 2) на голям екран е предвидена за 27 ноември 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *