След финансовото и творческо фиаско „Мумията”, което почти никой с останали здрави мозъчни клетки не хареса, се запитахме какво ще се случи с подготвяния мащабен план на Universal Pictures да разгърнат филмова вселена с иконичните си чудовища. По примера на Marvel студиото се опита да въвлече героите си в обща история, но ще подценим опита им, ако кажем, че първата крачка беше накриво.  Въпреки това наистина ни се искаше да видим възкресени любимите си чудовища от зората на киното – Чудовището на Франкенщайн, Невидимия, Човека вълк, Фантома на операта, Булката на Франкенщайн, а защо не и Чудовището от черната лагуна (което доста се доближава до съществото от „Формата на водата”).

След провала на Алекс Кърцман с „Мумията” обаче, не само, че той (който се водеше нещо като водеща сила зад цялата вселена) тихо се изниза и продължи с други проекти, ами и много запланувани снимки бяха отменени. От тогава не сме писали нищо по темата, то не е имало и повод, но преди няколко дни художникът Робърт Варгас публикува интересен пост в Instagram от офисите на Universal Pictures, където явно се е състояла работна среща. Ето какво написа той под снимката:

Страхотна среща тази сутрин с екипа на невероятната „DarkUniverse”. Благодаря на изпълнителните продуценти, Холи Голин и Краш за гостоприемството. Нямам търпение да допринеса с моето изкуство към наследството на Universal Pictures. Задават се разни работи с чудовища! Оглеждайте се!

Ако студиото все още се движи по план, следващият филм трябва да е „Bride of Frankenstein” на Бил Кондън („Красавицата и звярът”), с премиера 14 февруари 2019. Очаква се негов режисьор ще бъде Бил Кондън, а автор на сценария Дейвид Кеп, който определя филма като приказка за „female liberation” (бляк!). Припомняме ви, че няколко големи звезди бяха потвърдили участието си в предстоящите филми. Хавиер Бардем щеше да е чудовището на Франкенщайн, Джони Деп – Невидимия човек, а Ръсел Кроу вече го бяхме видели като доктор Джекил в „Мумията”.

Не се знае обаче дали това е така, тъй като Варгас може да работи по какво ли не, включително и нещо анимационно. Все пак се надяваме да видим уважителен и добре скроен филм за култовите чудовища и стискаме палци на Universal да поправят щетите след „Мумията” и да си стъпят на краката. Ние със сигурност сме навити да ги подкрепим. Оставяме ви с няколко от творбите на Варгас:

ca6d8c7ff3e5f1586ac83b5ca69b8184 la-et-cm-vargas-photo-gallery-008 robert-vargas-artist-cc657d89-23a1-48d0-915a-6aff771c240-resize-750

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Много малко хора биха се развълнували от Булята на Франкенщайн, дори филма да е читав пак ще е финансово фиаско. Тези така наречени чудовища не са никак актуални и интересни на днешната публика.

    1. Така е, да, затова би било по-интересно да се гони хорър публиката с по-минималистичен атмосферен филм.

  2. Няма да е достатъчно, днешната публика иска да гледа Марвел и DC донякъде. Публиката която би гледала тези олдскуул дивотии, няма да напълни киносалоните, освен ако не са Междузвездни войни или Индиана Джоунс.

  3. Виж, ако чудовищата са Путин (демон) и Асад (детеядец, ядящ само черни деца) и филмите са политкоректни съм сигурен, че в САЩ и Западна Европа ще убият боксофиса…

    П.С. Още едно време казвах, че тази вселена ще е тотален провал. Поради една единствена причина. Нямат подход към тази Вселена. Още изначално тръгнаха в погрешна посока. Трябваше тотално да си сменят концепцията дето са им родили тиквите, да занулят всичко дето са наумили, да помислят с тиквешките си мозъци и да тръгнат от нулата.