Малко повече от седмица остава, докато… хаосът завладее Netflix. Сигурно затова стрийминг-гигантът се опитва да привлече колкото се може повече „грешни души“ на круизно пътешествие с опция за пресичане на Лета, реката на забравата в подземното царство на Хадес. Освен това не бива да забравяме, че новият Зевс, с когото предстои да се запознаем в KAOS, е доста суетен и своенравен. Tочно така описват всемогъщия гръмовержец и майсторите на словото от древна Елада, но ролята на върховния бог в телевизионната реалност на 2024 година я е поел самият Джеф Голдблум – което означава реализиране на прищевки и чудесни саркастични реплики за забавление и разнообразие.

Време е за още един рекламен поглед към кризата на средната възраст, покорила Олимп!

Да сме наясно – въобще не ни дреме в какви драматични каши ще се забъркат простосмъртните в сюжетните завои на този нов сериал. Интересуват ни само лудостта на боговете и шантавите им прищевки – тези детайли ще следим в сериала, а – и дали случайно Зевс ще се изкуши да посвири на пиано…

Все пак ще напомним, че според обещанието на авторите, историята на KAOS ще бъде разказана със съзнанието за (почти цялостната) безпътица, в която се намира човечеството, а по-конкретно ще иде реч за Прометей и трима простосмъртни, които дръзват да се опълчат на Зевс и си въобразяват, че могат и да го свалят от вечния му трон. Ето отново и по-подробния официален синопсис:

Наслаждавал се дълго на статута си на властелин на боговете, Зевс никога не бе чувствал заплаха за своето управление. До една сутрин, в която се събужда и открива… бръчка на челото си. Той е сигурен, че появата ѝ бележи началото на осъществяването на древно пророчество, което предсказва неговото падение – и това отключва кошмарната му невротичност. Зевс започва да вижда „знаци“ навсякъде и параноята му води до постепенно саморазрушение. Междувременно Прометей наистина е замислил план за неговото детрониране, който включва трима съвсем различни души, които нямат ни най-малка представа за ролите, които са им отредени в спасяването на света. И няма нужда да се притесняват (но все пак носят известна отговорност)…

Режисьори на поредицата са Джорджи Банкс-Дейвис и Раняраро Мафумо; в екипа на изпълнителните продуценти са създателят и шоурънър на KAOSЧарли Ковел (The End of the F***ing World), Крис Фрай, Джейн Федърстоун, Кейти Карпентър, Нина Ледерман, Таня Сегачян, Джон Удуърд и Банкс-Дейвис.

Както вече стана ясно, ролята на Зевс в KAOS е поверена на любимия ни Джеф Голдблум, в останалите роли са Дейвид Тюлис, Джанет МакТиър, Клиф Къртис, Стивън Дилейни, Аурора Перинеу, Раки Айола, Мизия Бътлър, Набан Ризван, Килиън Скот, Стенли Таусънд, Лейла Фарзад и др. В този трейлър успяхме да зърнем и обещанието за звездни, епизодични появи на Били Пайпър и Сузи Еди Изард.

Премиерата на KAOS по Netflix е на 29 август 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *