Преди няколко месеца ви споделихме, че CBS All Access започва разработката по сериал, базиран на романа „Сблъсък“ на Краля на ужасите – Стивън Кинг. Той ще се състои от 10 епизода и ще е втората екранизация на романа – първата е създадена през вече далечната 1994 (плановете за нова адаптация за големия екран преди години се оказаха нищо повече от планове).

Това, което знаехме за проекта до този момент, е, че Джош Буун („The Fault in Our Stars“, „New Mutants“) ще изпълнява ролята на режисьор и един от сценаристите заедно с Бен Кавел, но не разполагахме с информация за кастинга. Преди няколко дни обаче започнаха да изплуват (все още непотвърдени) слухове около това кой ще се въплъти в ролите на героите от книгата и можем да кажем, че сме изненадани от избора.

Говори се, че главната роля ще отиде при Джеймс Марсдън, който ще влезе в обувките на тексасеца Стю Редман, един от първите хора, за които се разбира, че притежават имунитет към опасния вирус. Не можем да преценим доколко добре ще се справи той с ролята, ако наистина бъде избран, но Марсдън все повече се появява на малкия екран, затова хич не сме изненадани, че проявява интерес към този проект. Дано, ако се осъществи, разбира се, участието му е достойно.

the-stand-cast-0190623

Сред другите големи имена, които евентуално ще можем да видим в сериала, е носителката на „Оскар“ Упи Голдбърг, която е в преговори за ролята на майка Абигейл. Добилата още по-голяма популярност след ролята си на Мера в „АкваменАмбър Хърд пък е в преговори за ролята на Надин Крос – учителка в частно училище, която вярва в това, че съдбата ѝ е пряко свързана с тази на Рандал Флаг (антагониста). Грег Киниър също е в преговори за ролята на един от второстепенните герои, а именно професора Глен Бейтман, който придружава Стю по време на пътя му в търсенето на майка Абигейл.

Още веднъж ще кажем, че участието на нито едно от гореспоменатите имена не е потвърдено, но според Collider много от актьорите са вече в напреднал етап от преговорите и това означава, че най-вероятно ще получат тези роли.

В последната си новина за „Сблъсъксподелихме историята на Джош Буун с книгата, която е изключително интересна. Тя доказва, че този проект е наистина важен за него и това ни кара да си мислим, че той ще се постарае както да зарадва феновете на романа, така и да създаде нови. Самият Кинг също сподели, че според него проектът върви добре, което не знаем дали трябва да ни успокои, предвид противоречивото му мнение за екранизациите на неговите романи. Все пак се надяваме финалният продукт да ни зарадва.

Предвид факта, че в момента се готвят повече от 10 проекта по произведения на Кинг, ще ни трябва наистина някакъв „уоу“ фактор, за да се заинтригуваме наистина от „Сблъсък“. Все още няма информация за премиерна дата, но имайки предвид, че кастингът още не е потвърден, не сме и изненадани. Ще чакаме развитие по въпроса и ще ви държим в течение за всичко по-важно около проекта.

the-stand-art-20190623

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тук най интересното е кой ще играе Рандъл Флаг..
    Да направим един бърз куиз… я си кажете предпочитанията…
    Аз бих заложил на Ед Харис.. или пък Уди Харелсън, а може и Кевин Бейкън…

  2. Знам наизуст „The Stand“ 1994 и смея да твърдя, че това е една от най-качествените екранизации по Кинг изобщо. Уникална атмосфера, убийствен кастинг. Изобщо не е морално и визуално остарял, за да има нужда от нов сериал. По-скоро щеше да е интересно да се види някаква тлъста пълнометражна версия.

    > Тук най интересното е кой ще играе Рандъл Флаг..Да направим един бърз куиз… я си кажете предпочитанията…

    Vincent D’Onofrio

  3. Тук най интересното е кой ще играе Рандъл Флаг..Да направим един бърз куиз… я си кажете предпочитанията…

    Joaquin Phoenix