Колкото по-голяма е тайнствеността около ужаса, скрит в гората, (очевидно) след края на света – толкова по-сигурен ще бъде интереса на публиката към новия трилър на Александър Ажа. Предполагаме, че част от вдъхновението за визуалната среда на Never Let Go идва от преданията, които битуват в традициите на всички държави по света (вещици, джинове, вампири и всевъзможни „неумрели“ вдън гори тилилейски), а вероятно може да се открият и препратки към изпълнените с неприятни изненади диви блата на дълбокия Юг в северноамериканския континент, или дивите джунгли на Амазонка…

Важното в случая е да бъдат изпълнени две основни задачи – покачване нивото на адреналин у зрителите и на приходите за компаниите, които ентусиазирано продуцират хорър-сюжети.

Време е за следващ трейлър на Never Let Go.

И в този нов поглед към филма на Ажа кошмарната реалност е загатната, макар че виждаме мъртвешки-бледо, кръвожадно лице и пламъци, които лесно биха могли да погълнат всичко, що е сътворено от дърво – независимо от това колко често се повтаря „молитвата“ за сигурността на горския дом. За почитателите на жанра със сигурност ще бъде интересно какво точно се е случило със света, за да бъдат принудени главната героиня и двете ѝ момчета да търсят спасение в дългите въжета, с които са овързани един за друг… Ето и официалният синопсис на Never Let Go:

Визионерът-режисьор Александър Ажа (The Hills Have Eyes, Crawl) и творческият екип, създал Stranger Things и Arrival, са автори на новия психологически хорър-трилър Never Let Go. В него Злото е превзело целия свят и единственото убежище за една майка и нейните двама сина е тяхната къща и упованието по между им. Тримата са неизменно свързани – дори и физически, чрез задължителни за малкото семейство въжета, които обаче лесно могат да се превърнат в… затягаща се примка. След въпроса на едното от момчетата дали невидимото зло отвъд прага на тяхната къща наистина съществува, започва ужасяваща битка за оцеляване. 

Напомняме, че двете деца, които партнират на Хали Бери (наградена с „Оскар“ за ролята ѝ в Балът на чудовището) като синове на нейната героиня, са Пърси Дагс IV и Антъни Б. Дженкинс. Сценарият е написан от Кей Си Кофлин и Райън Грасби, а начело на продуцентския екип е Шон Леви (Stranger Things, Arrival).

Премиерата на филма е предвидена за 20 септември 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За мен лично – Александър Ажа умее да прави хорър.Ще се гледа !