Зак Снайдър си намери уютен „дом“ в безбрежните онлайн територии на Netflix, където си битуват античният вече 300, Army of the Dead, Лигата на справедливостта (но не режисьорската версия!), както и по два варианта на двата епизода на последното му творение – Rebel Moon (което буквално приспива с тотална липса на оригиналност, рециклирани теми и скована сухота на всички замесени).

Явно е дошло време за преход от космическите простори към божествените висини, и от игралния екшън към майсторството на анимацията – следващият проект на Снайдър за стрийминг-гиганта е рисуваната сага Twilight of the Gods, в която не липсват кървища, секс и всичко, което (не-Марвелските версии на) Один, Тор, Локи и компания могат да си пожелаят от смъртните, които са в тяхна власт. Или поне с такова впечатление оставаме от този трейлър:

Спокойни сме, че във военните действия присъства и „шибан дракон“! А какъв би бил изходът от сблъсъка между неравностойни армии – това само специалистите по скандинавска митология могат да споделят. За да сме сигурни какво можем да очакваме от тази рисувана поредица, ето и нейният официален синопсис:

Зак Снайдър представя Twilight of the Gods – изцяло нова, дръзка и зрелищна анимационна интерпретация на части от скандинавската митология. В митичния свят на легенди, велики битки и дела, високомерната, красива и непреклонна Сигрид спасява крал Лийф – и той, разбира се, се влюбва безпаметно в нея. В брачната си нощ двамата оцеляват, въпреки че върху им се стоварва гнева на Тор, и са принудени да поемат на дълго пътешествие с армия от воини за осъществяването на опасна мисия. Тази героична история за любов, загуба и отмъщение гарантира пътуване до Ада и отвъд него… през фантастични земи, свирепи и кървави бойни полета и войни, водени срещу богове и демони.

Всичко звучи и изглежда доста самоотвержено, но няма как да не отбележим, че всички тийн-ове (и почитатели от други поколения), които следят аниме поредиците с фентъзи и научно-фантастични елементи, отдавна са свикнали да не обръщат внимание на щедро леещата се кръв, резултат от всевъзможни битки. Така че сексът и бруталната употреба на оръжия в рисувани истории не са нещо ново, непознато или екзотично, за да е необходимо ограничения с „нецензуриран“, отбелязан в „червено“ трейлър.

Героите на Снайдър в Twilight of the Gods говорят с гласовете на Силвия Хоукс, Стюарт Мартин, Рахул Коли, Патерсън Джоузеф, Джейми Клейтън, Пилоу Асбек, Бригит Хьорт Сьоренсен, Кристофер Хивю, Теа Софи Лох Нес, Джон Ноубъл и Питър Стормаре. Зак Снайдър е режисьор на първия и на последния епизоди, останалите части от скандинавската сага са дело на Джей Олива, Ерик Караско, Андрю Тамандл, Тим Дивар и Дейвид Хартман.

Netflix-премиерата на анимационната поредица Twilight of the Gods е на 19 септември 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *