Extremely Loud and Incredibly Close

Зад екранизирането на постмодерния роман на Джонатан Сафран Фоер „Extremely Loud and Incredibly Close” стоят няколко изключителни таланта – от продуцента Скот Рудин, сценариста Ерик Рот и режисьора Стивън Долдри, до актьорите Том Ханкс, Джон Гудман, Макс фон Сюдоф и дори Сандра Бълок, ако щете – и не е изненадващо, че още от началото на продукцията се говори за Оскаровия потенциал.

Сега, с първия трейлър, който дебютира днес на сайта на Apple, става ясно, че от „Warner Bros.” разчитат на този потенциал и ще натиснат доста яко в тази посока, тъй като целият трейлър – и визуално, и тематично – е сглобен, така че да се хареса на Академията. А, да, и да просълзи една-две чувствителни души, тъй като част от сюжета на филма се завърта около терористичните атаки от 11 септември.

Стивън Долдри е един от любимите ни режисьори от последните години („Часовете” е в списъка ни с най-добри филми от изминалото десетилетие) и въпреки че „Четецът” не ни впечатли толкова, колкото ни се искаше, нямаме никакво съмнение, че „Extremely Loud and Incredibly Close” ще бъде качествен филм.

Казваме това, за да не ни разберете погрешно, като кажем, че сме доста разочаровани от трейлъра, който ни изглежда просто ужасно. Като картинка е екстра, но е супер (сантиментално) манипулативен и очевиден – в онзи добре познат ни „вдъхновяващ” стил – а музиката на U2 е използвана доста елементарно и е изключително дразнеща.

Надяваме се вторият ни поглед към филма да е по-качествен.

Оскар (Томас Хорн) е убеден, че баща му (Том Ханкс), който е умрял на 11 септември в Световния търговски център, му е оставил тайно съобщение, скрито някъде в града. Неспособен да достигне опечалената си майка (Сандра Бълок), Оскар, чийто изключително буден ум отказва да повярва в неща, които не може да наблюдава, започва да претърсва Ню Йорк, за да открие ключалка за загадъчния ключ, който е намерил в гардероба на баща си. Издирването го развежда из целия град и преодолявайки личната му болка и загуба, разкрива нови хоризонти.

Режисьор на „Extremely Loud and Incredibly Close” е Стивън Долдри, а в ролите ще видим Том Ханкс, Сандра Бълок, Макс фон Сюдоф, Джон Гудман, Джеймс Гандолфини, Джефри Райт, Виола Дейвис и дебютанта Томас Хорн в ролята на Оскар.

Филмът ще има ограничен показ през декември (по Коледа), а официалната му премиера е 20 януари 2012.

Extremely Loud and Incredibly Close

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *