Измина повече от десетилетие, а все още си спомняме с удоволствие какво въодушевление настана сред почитателите на Гийермо дел Торо и гигантските роботи-йегери, които трябваше да се противопоставят на чудовищата-кайджу, когато се появи първият Огненият пръстен (Pacific Rim). През това време сме отразявали доста новини, свързани с неуспешни продължения в различни формати, но нищо от новите опити не върна усещането за неподправено удоволствие от истинско потапяне в приключението на големия екран.

Преди няколко дни попаднахме на информация от Variety, че сценаристът Ерик Хайзерър (шоурънър и сценарист на Сянка и кост, сценарист на Първи контакт, Кутия за птици, Последен изход 5, Кошмари на Елм Стрийт, Нещото) е сключил договор за ангажимент към Legendary и първата му задача е да разработи телевизионна поредица, която да бъде като предистория на Огненият пръстен. За момента няма информация какво точно се очаква да включва сюжетът на бъдещия сериал, но знаем, че феновете ще се надяват на допълнителна и origin-информация за кайджу-тата и начините, по които контролиращите ги са стигнали до извода, че нашият свят е подходящ за инвазия.

Споделяме и традиционните хвалебствени слова по адрес на Хайзерър от работодателите му в лицето на Джейсън Клодфелтер, президент на Legendary Television:

Ерик е многостранно талантлив, изключително плодовит автор, със забележителен актив от успешни проекти – и в комерсиално отношение, и като отзвук и прием от критиката. Развълнувани сме, че започваме партньорството си с него именно чрез ангажимента за нов поглед към епичната, популярна в цял свят вселена на Огненият пръстен. Убедени сме, че новият творчески поглед ще гарантира увлекателно пътешествие в разширяващата се и обичана от всички поредица на Legendary.

Това убеждение неизменно трябва да присъства при сключването на първоначална сделка – друг е въпросът докога и как ще удържи позициите си новият сценарист на Legendary. Всички знаем колко изменчиви са чувствата на публиката – в един ден тя може да обожава супер-героите на една комикс-вселена, на следващия е способна да ги срине със земята, ако поредното предложено приключение се окаже компромисна версия на гигантските обещания към и съответно – очаквания на феновете.

Очевидно в момента е твърде рано да се правят каквито и да било изводи по отношение на бъдещето на новия сериал Огненият пръстен – ще се ослушваме за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *