Преди известно време споделихме, че Ал Пачино и Джесика Частейн са решили отново да работят заедно в нова кино адаптация на безсмъртната трагедия на Шекспир Крал Лир. Още тогава казахме, че това е страхотно начало за актьорски състав и нямаме търпение да чуем как той ще се допълни и сега имаме точно такива новини.

Първо припомняме, че филмът се нарича Lear Rex и ще бъде режисиран от Бърнард Роуз, който пише и адаптирания сценария. Историята, ако някой не е запознат, разказва за застаряващия крал Лир, който решава да раздели кралството си между трите си дъщери, за да избегне конфликти, а очевидно най-добрият начин за това е да види коя от трите най-много ще го ласкае. Корделия обаче, най-младата и обичана от Лир щерка, отказва да участва в състезанието по ласкателства. Двете по-големи сестри Гонерила и Регана се възползват от крехкото его на баща си и го изпращат в кошмарно изгнание.

Ясно е, че Пачино и Частейн съответно са Лир и Гонерила. Сега разбираме за останалата част от актьорския състав, която се пръска по шевовете от впечатляващи, награждавани и обичани актьори. В ролята на Корделия ще влезе носителката на „Оскар“ Адриана ДеБос, Регана ще бъде изиграна от носителката на „Еми“ Рейчъл Броснахан, а също награденият с множество „Еми“-та Питър Динклидж ще бъде Шутът. Продължаваме с Лакийт Станфийлд, който ще изиграе Едмънд, Крис Месина ще видим като Корнуолският княз, съпругън на Регана, Дани Хюстън ще бъде князът на Олбани, съпругът на Гонерила, Матю Джейкъбс ще бъде граф Глостър, Тед Лавийн ще бъде граф Кент, Рис Койро ще бъде Освалд, а Стивън Дорф ще изиграе Бедния Том.

Очевидно е, че в тази продукция се вливат ужасно много пари и внимание, за да се събере такъв каст. Различни източници твърдят, че това е страстна мечта на Пачино, който подготвя проекта от много време, заедно със стария му приятел – продуцентът Бари Навиди. Заедно с другата им отдавнашна сътрудничка – кастинг режисьорът Шарън Хауърд-Фийлд, екипът е успял да събере актьорски състав за чудо и приказ, който няма как да не привлече внимание.

Снимките започват по-късно този месец в Лос Анджелис и ще следим внимателно за обявяването на премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *