Формула 1 може да е един от най-популярните и скъпи спортове в Европа, но очевидно са решили, че ще покоряват и Америка. След поредицата на Netflix Drive to Survive спортът получи огромен нов прилив от фенове, построиха две чисто нови писти в Щатите, а сега е време и за Холивуд.

От известно време се снима филма, простичко озаглавен F1, в който Брад Пит играе ветеранът пилот Сони Хейс, който се завръща след пенсиониране на пистата, за да се съюзи с новобранеца, изигран от Дамсън Идрис и ще се опитат да се състезават наравно с истински пилоти като Макс Верстапен и Люис Хамилтън, който е продуцент на филма. Режисьор е Джоузеф Козински, който с Топ Гън: Маверик категорично ни показа, че знае точно как да снима високооктанов екшън на бързи обороти, който да накара публиката да ликува. Много от сцените пък са снимани на реални състезания на Формула 1, което им придава допълнителна достоверност.

Вижте първият тийзър сега:

Ясно беше, че този звезден отбор – комбинацията между Козински на режисьорското столче и Джери Брукхаймър като продуцент, ще произведат страхотно изглеждащ и вълнуващ екшън. За феновете на Формула 1 ни се струва, че F1 ще доведе достоверно любимия им спорт на екран, а вероятно ще зариби и нови почитатели.

Брад Пит винаги ще го гледаме, особено пък като чаровен безотговорник, който е добър в това, което прави, но побърква всички около себе си. Това, че го поддържат страхотни хора като прекрасната Кери Кондън като шефът на конструкторния екип, Хавиер Бардем, който изглежда като собственика на отбора и Тобаяс Мензийс са само черешките на една торта, на която така или иначе вече планирахме да се насладим.

F1 е режисиран от Джоузеф Козински (Топ Гън: Маверик, TRON: Заветът) по сценарий на Ерън Крюгер (Дъмбо, Предизвестена смърт). В главните роли са Брад Пит, Дамсън Идрис, Кери Кондън, Хавиер Бардем, Тобаяс Мензийс, Сара Найлс, Ким Бодния и Самсон Кайо.

Филмът ще излезе на 25 юни 2025г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ветеран във Ф1 ще рече колко, 35-40 годишен някъде…Брад Пит е на 60 бре!!!

  2. Формулата вече има три старта в Америка (Маями, Тексас, Вегас), така че този филм е по-скоро е качване на Пит върху гребена на вълната. Отдавна отминаха времената, когато Ф1 беше в сянката на „Инди“ в Щатите, макар НАСКАР все още да е по-популярен.