Напоследък излязоха първи трейлъри на някои от най-интересните филми от фестивала в Кан и то с няколко дни разлика, все едно са се наговорили. Разбира се, това го казваме в кръга на шегата, само можем да се радваме, че получаваме първи кадри и добиваме истинска представа за това какво представляват някои от филмите, покрай които се вдигна най-много шум на фестивала и за които досега само бяхме чели. Вече говорихме за Anora и The Substance, сега отправяме поглед към Emilia Perez.

Emilia Perez е новият филм на Жак Одиар, един от творците, които привидно са „абонирани“ за Кан. Поредният му филм с премиера на Френската ривиера обра множество овации, включително специалната награда на журито, а наградата, традиционно за „Най-добра актриса“ беше връчена колективно на целия женски ансамбъл на филма. Тези призове, заедно с обявлението, че това е музикална комедия, която си играе с жанровете, моментално ни накараха да се интересуваме живо от филма.

Историята разказва за адвокатката Рита, в чиято роля влиза Зоуи Салдана, която работи във фирма, която по-често помага на престъпници в Мексико да изперат парите си, отколкото да се бори за правосъдие. Един ден тя получава неочаквано предложение за голяма сума пари, която ще й помогне да нареди живота си – да помогне на известния бос на картел Манитас да премине през операция за сменяне на пола, за да се измъкне от преследвачите си, но и да изпълни плана, зародил се преди години – да се превърне в жената, която винаги е искал да бъде, Емилия Перес.

Вижте трейлъра сега:

Този трейлър ни показва по-скоро сериозните и напрегнати части от тази история, но нарочно не ни дава възможност истински да видим в какъв контекст са музикалните сцени – дали са част от някакви въображаеми моменти на героите? Как се стига до тях? Не виждаме и много от комедийната страна на филма, но и за това можем да почакаме. Разбира се, имаме пълно доверие на Жак Одиар, чиято работа харесваме от години. Освен това със сигурност ще ни бъде интересно да видим Селена Гомес в по-сериозна роля, след като от известно време ѝ се радваме в Only Murders in the Building – ще бъде супер, ако тук е успяла да вкара комедийните си таланти, но и ги разшири към драматичното.

Emilia Perez е режисиран от Жак Одиар (A Prophet, Rust & Bone, The Sisters Brothers), който е и автор на сценария заедно с Томас Бидеген и Николас Ливеши. В главните роли са Зоуи Салдана, Селена Гомес, Карла София Газкон, Адриана Паз и Едгар Рамирес.

Филмът е купен от Netflix и ще се появи в платформата на 13 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *