Ватиканът, различните Папи и най-вече тяхната смяна, са теми, които занимават много кинотворци. Имали сме възможност да гледаме страхотни произведения напоследък на тази тема, кои по истински случаи, както беше с The Two Popes, кои измислени – The New Popeили пък в историческа епоха – The Borgias. Сега пореден страхотен режисьор ще ни разкаже история за избирането на Папа и имаме доста високи очаквания.

Режисьорът е Едуард Бергер, който ни показа, че знае идеално как да докара военен конфликт до големия екран с На Западния фронт нищо ново, а сега ще ни покаже друг тип конфликт, който обаче е не по-малко интересен. Новият филм на Бергер се нарича Conclaveи разказва задкулисната история на пазената в строга тайна церемония на папския конклав, когато всички кардинали на католическата църква се събират и се заключват във Ватикана, когато трябва да изберат нов Папа.

Бергер е наел страхотен актьорски състав, който да изиграе тази история. Начело застава Рейф Файнс като кардинала, който трябва да поведе процеса. Заедно с него ще видим Станли Тучи, Джон Литгоу и Изабела Роселини.

Вижте трейлъра и официалния синопсис:

Историята разказва за едно от най-потайните и най-древни събития на света – избирането на нов Папа. Кардинал Лорънс поема задачата да поведе процеса след неочакваната смърт на досегашния обичан Папа. Когато най-влиятелните лидери на католическата църква се събират от целия свят и се заключват заедно зад стените на Ватикана, Лорънс се оказва на средата на огромна конспирация и разкрива тайна, която може да разклати самите основи на Църквата.

Няма какво да се лъжем, вече имаше един брилянтен филм за „тайна, която може да разклати основите на Църквата“, не можем да си представим какви била друга такава, но пък Spotlightпоне взе много заслужени награди, така че това вещае добро. След успеха на предишния филм на Бергер определено всички погледи ще са върху този му нов проект. Струва ни се доста интересен, със сигурност цялата история с шептенето, тайните и опитите за оказване на влияние за този толкова значим избор, винаги са интересни – има причина толкова хора да правят филми за нея. Няма да пропуснем и този нов прочит, особено пък имайки се предвид, че се рекламира като трилър.

Conclaveе режисиран от Едуард Бергер (На Западния фронт нищо ново, Patrick Melrose). Сценарият е дело на Питър Страуан (Дама, поп, асо шпионин, Frank), който адаптира едноименния роман на Робърт Харис.

Премиерата ще бъде на 1 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *