Тази новина (уж) трябва да излъчва сексапил и да предизвика някаква възбуда у четящите и любопитните към представения трейлър. Поредицата Емануела (Emmanuelle) е една от най-прочутите във филмовата история и бая мъже са облизвали пресъхнали устни и са благославяли бързината на своята дясна (или пък лява) ръка, докато гледат различните й части, като се започне от Франция в далечната 1974 г. С новата реинкарнация на прочутата съблазнителна героиня обаче подозираме, че (почти) нищо няма да се случи. Най-вече защото главната роля е поверена на Ноеми Мерлан, а тя излъчва сексапил колкото изсушена скумрия.

Имате възможност да отсъдите сами – вижте трейлъра на новата Емануела:

Далеч сме от мисълта да твърдим, че Силвия Кристел е ненадмината в актьорското майсторство, но вероятно ще се съгласите, че в този трейлър най-естественото присъствие е на Наоми Уотс, която си е опитна актриса, доказала се през годините.

Както става ясно от информацията около филма, сценарият на тази  Емануела също е базиран на прочутия роман на родената в Тайланд през 1932 година Марая Роле-Андриан, работила под псевдонима Еманюел Арсан. За разлика от версиите през годините, този филм е написан и режисиран от жени – начело на екипа е Одри Диван, носителка на престижната голяма награда от Венеция „Златен лъв“ за Събитието. Тя, заедно с Ребека Злотовски, са авторки на сценария.

Фактът, че дами са се заели с направата на този филм, би предполагал по-задълбочено познаване и разкриване на тайните на женствеността и стремежа към плътски удоволствия – нали така?! За съжаление този трейлър ни убеждава в противното, но може проблемът да е в изключително безчувственото присъствие на Мерлан. Нейното поведение е красноречиво – очевидно няма да получи никакво удоволствие от сексуален акт – нито в Хонконг, нито на Карибите, нито на Луната…

Останалите актьори, които ще се опитат да съблазняват публиката в новата Емануела (Emmanuelle), са – както спомехме – Наоми Уотс, Уил Шарп, Джейми Кембъл Боуър, Чача Хуанг и Антъни Уонг. С този филм ще бъде открит тазгодишният фестивал в Сан Себастиан.

А ако искате да си спомните какво е възбуждало мъжките фантазии преди пет десетилетия, ето как е изглеждала Силвия Кристел в оригинала.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Филмът може да е боза, даже по-скоро ще е, но НОЕМИ Мерлан е топ като жена, поне в моя списък 🙂 Пък и като актриса не е лоша.