Дори и да вярвате, че Ридли Скот е изгубил всичката си енергия, която превърна ранните му шедьоври като Пришълецът, Блейд Рънър и Телма и Луис в класики, вече е безспорно, че човекът не може да бъде спрян. Въпреки че последните му няколко масивни исторически проекти бяха доста противоречиви (и не особено успешни) – Наполеон, Домът на Gucci, Последният дуел, Всичките пари на света – той продължава да режисира със светкавична скорост някои от най-старомодно епичните проекти в Холивуд. Дори и да мразите старческата летаргия, с която третира част от персонажите си напоследък, не може да се спори, че това са единствените филми от този род, които можем да видим в кината днешно време. Някои от нас са фенове на стария Ридли също толкова, колкото на младия, та идеята за пореден екшън епос от него ни вълнува, и този път смятаме, че можем почитателите и скептиците да бъдем обединени.

Гладиатор II (Gladiator II) е проект, за който се шепне от много време и който преминава през множество форми (включително абсурдния сценарий на Ник Кейв, за който сте длъжни да прочете поне малко), и дълго време не ни беше ясно какво би привлякло Скот към подобно нещо. Сега вече филмът е реалност и ще ни озари в кината този ноември, и честно казано още не знаем отговора на този въпрос. Вчера Vanity Fair споделиха официален първи поглед към Гладиатор II, което ни накара да осъзнаем, че не ни дреме – дори няма да мислим за филма като продължение на хитовия Гладиатор,просто ще се изкефим да отидем да гледаме нов гладиаторски филм от Ридли Скот.

Можете да видите първите снимки тук:

На този етап изглежда добре и вярваме, че би могло да има нещо истински интересно тук. Статията на Vanity Fairсъдържа повече информация, отколкото можем да повторим тук, но наистина намеква за някои интересни сюжетни и тематични пътеки, по които ще поеме това продължение. Ако Гладиатор бе филм за волята да грабнеш историята и да я огънеш по собствените си нужди, то Гладиатор II ни звучи като филм за бремето да носиш отговорността за историята на раменете си – тема, която очевидно интересува Скот напоследък и към която той има уникален подход.

Преди да видим трейлър няма да ни е ясно, дали можем да очакваме от този филм нов вълнуващ исторически екшън или кисел, незадоволителен коктейл като Наполеон, но във всеки случай изображенията и звездния актьорски състав ни изглеждат прекрасно. Малко са филми до края на годината, които очакваме повече да видим с по-голямо любопитство.

Гладиатор II (Gladiator II) е режисиран от Ридли Скот и написан от Дейвид Скарпа. В ролите участват Пол Мескал, Педро Паскал, Дензел Уошингтън, Джоузеф Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби и др.

Премиерата е на 22 ноември само по кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Император – негър. Яко…
    Тоя сдухан киртак Скот, е крайно време да остави киното на мира и да ходи в старчески дом.
    Отдавна е ясно, че се е превърнал в слуга на неолибералната измет и всичките му филми през последните 20 години, имат за цел единствено да обслужат “модерните” политическо-социални течения.

    1. Според доста исторически източници император Макрин (героят на Дензъл) е бил мавър (най-малкото е произхождал от берберско северноафриканско племе), така че тука всичко е по-скоро в рамките на нормалното

    2. Дензъл Уошингтън НЕ Е в ролята на императора – ролята му е на супер-богат римлянин,който снабдява легионите на Рим с оръжие и продоволствия,а също и притежава собствен гладиаторски отбор.
      Актьорът Доузеф Куин е в ролята на садистичните близнаци-императори Каракала и Гета .

  2. бахмаааму, те тия роби-гладиатори страшни коафьори и бербери са имали бе!
    при това с електрически тримери!

  3. Е…а мааму…
    Ще не земат някой остриган гола глава български мъж – има поне два милиона такива – за ролята на ‘мп’ратора бе ?
    Тая …как и беше името – Мария коя беше… На прес конференцията в Кан я питат к’ва е такава, че ‘сичките източни европейки сега ги била играела в Холивуд тя…
    И нема и нема – би един остриган българин …
    Почему ?
    Е т’ва не разбирам …
    К’ва е тая дискриминация на стриганите нашенци …