С напредването на времето предполагаме, че Apple TV+ ще обърнат малко по-сериозно внимание на промотирането на предстоящата поредица Disclaimer – вярно е, че в нея са въвлечени имена, които не могат да бъдат пренебрегнати, но все пак стрийминг-платформата трябва да се „грижи“ да привлече не само заклети киномани, които за нищо на света не биха пропуснали да видят Кейт Бланшет, режисирана от Алфонсо Куарон.

Носителят на четири награди „Оскар“ е сценарист и режисьор на поредицата, създадена като екранизация на едноименния роман на Рене Найт. Куарон си признава, че не е могъл да си представи как трябва да разпредели графика на снимки така, че да се вмести в правилата за конструиране на сериал (заснемане средно по пет страници на ден), но Apple са били „достатъчно великодушни“ и са му позволили да направи (все едно) един седемчасов филм, като всеки ден той е успявал да снима по една страница от сценария:

Когато снимаш за телевизия, трябва да минеш от А, през B и C, за да стигнеш до D. Във филмовия разказ най-често се опитваш да намериш директния път от А до D. Аз експериментирах с нещо съвършено различно – никога до този момент не съм правил толкова откровено подробен, открит разказ… Снимачният процес беше много, много дълъг. Снимахме по време на пандемичните ограничения, понякога актьорите се разболяваха от Ковид и трябваше да променяме графика, което предизвикваше всякакви сътресения – действаше ефектът на доминото…“

Първият поглед към актьорския екип в действие е налице благодарение на ексклузивитета на Vanity Fair – ето официалните снимки.

Напомняме, че в Disclaimer е разказана историята на разследващ журналист (Бланшет), изградила кариерата си благодарение на репортажи за различни прегрешения на големи институции. В един момент обаче реалността се обръща срещу нея – в дома ѝ се появява книга, в която самата тя играе главната роля, а сюжетът разкрива най-мрачната ѝ тайна.

В актьорския екип на психологическия трилър участват още Кевин Клайн, Саша Барън Коен, Лесли Манвил, Коди Смит-Макфий, Луис Партридж, Лейла Джордж и южнокорейската актриса и модел Хойон Джун. Куарон ще бъде специален гост на филмовия фестивал в Локарно през август, където ще получи награда за цялостно творчество.

Премиерата на Disclaimer по Apple TV+ е предвидена за 11 октомври 2024 година. Междувременно ще се оглеждаме за още новини и разбира се – за трейлър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *