В годината, в която (напълно нарочно) има само един супергеройски филм, който ще се противопостави на легендарната „умора от супергерои“ – Дедпул & Върколака, всъщност очакваме премиерата на още един филм от супергеройска вселена, но не за супергерой. Разбира се, става дума за продължението на Жокера на Тод ФилипсЖокера: Лудост за двама (Joker: Folie A Deux).

Предвид, че остават само няколко месеца до премиерата му, всъщност продължаваме да знаем сравнително малко за сюжета на втория филм. След масивния успех на първия, беше ясно, че продължение ще има, макар и да няма особена нужда от него. А ние отдавна казваме, че щом ще има продължение, нека то поне си струва, отново да е странно, самостоятелно и неотговарящо на нито един „стандарт“ на комиксовите филм, точно както беше първия.

Именно споменатото пазене на голяма тайна около сюжета, ни дава повод да се надяваме, че изненади ще има. И макар че всъщност още не знаем дали това ще бъде отявлен мюзикъл (каквито слухове има), или просто са вмъкнати „музикални сцени“ и няма да се отдалечава твърде далеч от първия филм (както твърди Тод Филипс), за момента можем да кажем, че каквото сме видели като рекламен материал, ни изглежда доста добре.

Разбира се, припомняме набързо, че Жокера: Лудост за двама, разказва събитията след края на първия филм – Артър Флек е затворен в болницата за ментални отклонения Аркам да очаква присъдата си, където среща Харли Куин и двамата тръгват на обречено романтично приключение из улиците на Готам.

Вижте новия трейлър сега:

Много от сцените, особено стилизираните, които подозираме, че се случват само във въображенията на героите, изглеждат страхотно, надяваме се наистина да са музикални, това ще ги направи страшно интересни и необикновени за този жанр. Харесва ни, че все пак изглежда, че Филипс отново се придържа и към тематичната си нишка от Жокера, която го направи толкова обичан за голяма част от публиката – това че показа, че тези филми могат и да бъдат за нещо друго, освен за хора, които си разменят удари. Предстои да разберем дали стилистичните избори и историята ще успеят да се съберат в един кохерентен микс, а не просто различни идеи на едно място, със сигурност сме страшно любопитни за крайния резултат.

Жокера: Лудост за двама (Joker: Folie à Deux) e режисиран от Тод Филипс по сценарий от него и Скот Силвър. В главните роли са Хоакин Финикс, Лейди Гага, Зази Бийтс, Катрин Кийнър, Брендан Глийсън, Кен Лънг и Стив Куган.

Премиерата е на 4 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *