Толкова отдавна не сме споделяли новини около подготвяната екранизация по Дългата разходка (The Long Walk) на Краля на ужаса – Стивън Кинг, че беше неизбежно конфигурацията в екипа на филма да се промени. Съвсем неслучайно с режисьорските отговорности се е ангажирал Франсис Лорънс – той се оформи като спец по филмите с убийства на тийнейджъри, тип „постапокалиптични сървайвър-трилъри“, след толкова много части на Игрите на глада. А междувременно е успял да си избере и кои ще са младите момчета, които ще поддържат темпото към смъртта на 99 от тях и оцеляването на един победител.

Голяма част от „операционния“ екип са върли фенове на Кинг и потреперваме от ужас при мисълта, че (която и да е) подготвяна адаптация може да се окаже провал. Лорънс не е застрахован, но екипът му е направил интересна крачка към успеха с избора на Марк Хамил за роля в бъдещия дистопичен трилър. Deadline наскоро сподели за това решение, както и за присъединяването на Джуди Гриър (Arrested Development, 27 Dresses) към актьорския екип. Макар да не са конкретизирани ролите, в които ще влязат двамата „ветерани“, феновете предполагат (без какъвто и да било официален намек!), че Хамил ще бъде Майорът – тайният полицейски началник, който надзирава ежегодното състезание.

Необходимо е да кажем кои актьори ще се включат като част от групата младежи, които ще се надбягват със смъртта – Купър Хофман (дано е наследил част от таланта на баща си Филип Сиймур Хофман), Дейвид Джонсън, Галет Уоринт, Тът Нийо, Чарли Плъмър, Бен Уанг, Джордан Гонзалес, Джошуа Оджик, Роман Грифин Дейвис (когото познаваме от чудния Джоджо Заека на Тайка Уайтити) и др.

Феновете на Кинг отдавна си мечтаят за екранизация на романа, чието писане започва още в студентските години на Кинг в края на 60-те, като е публикуван през 1979 година под псевдонима Ричард Бакман. Lionsgate са решили да „играят на сигурно“ с режисьор като Лорънс, който вече снима филма в Канада по сценарий на Дж. Т. Молнър. Ще напомним тук официалния анонс на романа, издаден у нас от „Бард“:

Четирите карабини изтрещяха. Звукът беше оглушителен. Ехото прокънтя чак в отсрещните възвишения.

Ъгловатата, неравно подстригана глава на Кърли в миг се превърна в кърваво желе от мозък и тъкани, наоколо се разхвърчаха парченца от черепа. Това, което остана от него, се претърколи на пътя като пощенски чувал.

“Вече сме 99 – помисли си ужасен Гарати. – Деветдесет и девет бутилки бира наредени на стената и ако само една от тях падне… о, Боже… о, Боже…”

Премиерата на Дългата разходка (The Long Walk) вероятно ще бъде по някое време догодина – може да го вземат и на някой престижен филмов форум, подобно на Животът на Чък (The Life Of Chuck) на Майк Фланаган (също с Марк Хамил!), който ще бъде показан за първи път на фестивала в Торонто през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Хамил е рядко лайно.
    Освен да пищи нелепици в Х, май няма друга идея как да се промотира. Жалката пародия която изигра като себе си (разбирай Люк със зеленото мляко), показва, че му липсва и грам достойнство. Подозирам същия успех който имаше онзи раста израстък Упи Голдбърг като майка Абигейл…