Не винаги сме склонни да „даваме ухо“ на пълзящи в мрежата слухове, но в случая с Дяволът носи Прада (Devil wears Prada) се изкушихме, защото филмът се сдоби с (почти) култов статус, а и времето неумолимо напредва – ако някой държи да капитализира допълнително чудната динамика в отношенията между героинята Миранда Прийстли и нейните клети подчинени, трябва да действа бързо, за да не се изпусне „златната“ възраст на легендарната Мерил Стрийп. Тя беше причината този тотален „чик-лит“ да се превърне в обичана филмова история и да затвърди допълнително позициите на чаровните Ан Хатауей и Емили Блънт.

Трите дами се появиха заедно на сцената на церемонията на наградите на Гилдията на актьорите в САЩ и припомниха изпълненото с напрежение взаимодействие между техните героини. Към този момент в интернет вече се коментира от различни източници, че Disney работят по продължение на драмедията от 2006 година и ако успеят да направят премиера 20 години след първия филм, би било чудесно! С режисьора Дейвид Франкъл и с Алин Брош МакКина, сценарист на Дяволът носи Прада, Crazy Ex-Girlfriend и Круела, вече се водят разговори за задействане на работа по сценария на продължението, като не е сигурно дали ще следва сюжета на продължението на книгата Revenge Wears Prada: The Devil Returns, дело на авторката на бестселъра от 2003 – Лорън Уайзбъргър.

Макар за момента да няма категорични потвърждения за участието на Мерил Стрийп, Ан Хатауей, Емили Блънт или Станли Тучи, много е вероятно допълнителен ъпдейт за този проект да бъде съобщен на голямото Disney-събитие D23 Expo, което се очаква през август.

Припомняме за (съвсем) незапознатите със сюжета, че младата Анди (Хатауей) започва работа след дипломирането си като асистент на Миранда (Стрийп), главната редакторка на модното списание „Runaway“, която ръководи всичко около себе си с железен юмрук. Постепенно младата жена научава как трябва да действа един истински професионалист в безпощадния свят на модата и в същото време открива неподозирани черти в характера на своята шефка.

И докато се уточни кой ще участва във филмовото продължение и кога (евентуално) ще бъде готово то, миналата седмица във Великобритания са започнали представленията на мюзикъла Devil wears Prada (2022), с музиката на сър Елтън Джон и стихове на Пол Ръдник; постановката, която се готви за Уест-Енд, е с участието на Ванеса Уилямс в ролята на Миранда. В очакване на още новини в идните месеци, предлагаме един малък откъс от интервю с Уилямс преди преместването на шоуто от предпремиерните спектакли в Плимут към Лондон през октомври 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. „Култов“? Жив да не бях!
    Много може да се хейти по тази посредствена (на всички нива) пръдня. Но „култов“. Евала!