Известно време се колебахме какво да го правим този трейлър, който се появи в пространството и привлече вниманието ни с участието на Дейвид Тенант. Причината за чуденето беше темата на новата поредица на Disney+ и Hulu Rivals – във фокуса на историята попада „безмилостният свят на независимата телевизия“ в средата на 80-те години на ХХ век във Великобритания.

Чудим се за кого биха били интересни събития от преди четири десетилетия, съчинени от лейди Джили Купър – английска авторка, започнала творческия си път като журналист, прочута с поредицата романтични романи Rutshire Chronicles, започната през 1986, чиято 11-а част е излязла миналата година, а самата дама вече е на преклонната възраст 87!

Ето трейлър – вижте за какво иде реч:

Признаваме, че ни е трудно да устоим на проекти, в които участва мистър Тенант. В случая с Rivals той е поел една от ролите (Тони Бадингам) на измислените персонажи, които се вихрят в телевизионните среди и се дебнат по съседски. В ролята на политика Рупърт Камбъл-Блек влиза актьорът Алекс Хасел (The Boys, His Dark Materials), а като телевизионен водещ и бесен интелектуалец ще видим Ейдън Търнър (The Hobbit, Poldark). В актьорския екип са още Нафеса Уилямс, Бела Маклийн, Катрин Паркинсън, Виктория Смърфит, Клер Ръшбрук, Оливър Крис, Лиза МакГрилис, Емили Атак, Ръфъс Джоунс, Люк Паскуалино и Катриона Чандлър.

Сценаристи на поредицата, която ще разкаже за препирните в своебразното висше общество от близкото минало в продължение на осем епизода, са Лаура Уейд и Доминик Тредуел Колинс, който е също и продуцент. Като режисьори са ангажирани Елиът Хегърти (Ted Lasso), Дий Копанг О’Лийри (The Crown) и Александра Бродски (Somewhere Boy). В сценарния екип се включват и Софи Гудхарт, Марек Хорн, Мими Хеър, Деър Айегбайо и Клер Найлър. Опасяваме се, че с толкова много имена на автори не е ясно кой за коя част от сюжета и/или персонажите отговаря и може резултатът да е демонстрация на старата поговорка „много баби – хилаво бебе“…

Rivals все още няма определена премиерна дата, но вероятно може да се очаква към края на лятото или началото на есента – след като е пуснат първи трейлър, вероятно авторският екип е (почти) готов с този нов сериал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *