Осемнадесет години след като Кристоф Ганс представи на света своята версия на култовата хорър поредица на Konami Silent Hill, той се завръща за още по-мрачно и зловещо пътешествие сред улиците на прокълнатия град. Return to Silent Hill, както е името на новия филм, очевидно ще се фокусира върху втората игра от поредицата, което най-вероятно е продиктувано от предстоящия пълнокръвен римейк, предвиден да се появи по-късно през годината. Разбира се, ще има разлики в сюжета между двете версии – филм и игра, но сега няма да навлизаме в подробности.

Припомняме ви, че втората игра от франчайза Silent Hill се появява на бял свят през 2001 година и проследява главния герой Джеймс Съндърланд, който получава писмо от мъртвата си съпруга Мери, и премеждията му из титулярния град в търсене на отговори.

През изминалите дни Konami най-после решиха да споделят и първи тийзър на Return to Silent Hill, в който виждаме всички познати елементи от игрите – зловещата и гъста мъгла, покритите с пепел коли и сгради, смъртоносните медицински сестри и, разбира се, любимият на много злодей Пирамидална глава. Вижте го и вие:

Тези кратки секунди изглеждат наистина страхотно и се надяваме, че Кристоф Ганс ще успее да създаде страшен и близък до първоизточника филм, който да се хареса както на феновете на играта, така и на хорър почитателите като цяло. Ето какво може да очакваме от Return to Silent Hill:

Джеймс скърби раздялата си със своята истинска любов Мери. Мистериозно писмо обаче го призовава в града на Сайлън Хил, търсейки истината за своята любима, като в същото време намира едно неразпознаваемо място, погълнато от зло. Той постепенно се потапя все по-дълбоко и по-дълбоко в мрака на прокълнатия град и започва да подлага на съмнения здравия си разум. Изправя се срещу ужасяващи създания, някои познати, а други не. Скоро реалност и лудост започват да се препокриват и Джеймс трябва да успее да устои достатъчно дълго, за да спаси своята любима.

Представяме ви и един поглед за кулисите, в който Кристоф Ганс говори за любовта на целия екип към игрите, за зловещите движения на създанията и за музиката:

Една от най-добрите новини е, че лично композиторът на музиката към първите четири игри от поредицата Акира Ямаока се завръща, за да напише и песните към филма.

Return to Silent Hill е режисиран от Кристоф Ганс (Плачещият Фрийман, Братството на вълците, Silent Hill), който е и сценарист заедно с Уилям Джоузеф Шнайдер и Сандра Во-Ан. В главните роли като Джеймс и Мери ще видим Джеръми Ирвин и Хана Емили Андерсън. Компания ще им правят Иви Темпълтън, Робърт Стрейндж, Ив Маклин, Робърт Кампанела и други.

На този етап няма премиерна дата, но всички реклами завършват с надпис да очакваме Return to Silent Hill скоро. Имайки предвид, че премиерата на римейка на Silent Hill 2 е насрочена за началото на октомври тази година, то можем да спекулираме, че филмът няма да е много по-далеч също.

Ние ще очакваме и по-пълен трейлър в най-скоро време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дано тази част наблегне повече на психологическия хорър. Очаквам на пълен трейлър да покажат повече неща и да има дата на излизане. Според мен ще е около Хелоуин премиерата

  2. Да,най-вероятно филмът и играта ще излязат почти паралелно през октомври – като част от (взаимна) рекламна кампания.
    Обаче отсега имам усещане (без претенции да се правя на ясновидец или експерт),че филмът ще има задоволителен успех,а играта ще се издъни.
    Ще разберем със сигурност през есента.

    1. Не съм играл играта, но много хора казват, че е шедьовър точно тази част на която правят римейк. Така че ако следват оригинала без да правят големи промени, не би трябвало да се издъни 🙂 А за филма очаквам да е на ниво, щом са привлекли пак Кристоф Ганс

    2. radi, култовият статус, уви, не е гарант за финансов успех. Dead Space също е шедьовър с култов статус, но римейкът, колкото и добър да е, не успя да изкара „желаните“ от студиото пари и се води финансов провал. Та, ще видим. Двойката е най-яката определено, а филмът се очертава да е доста близо до нея, а и тези секунди са страхотни. И все пак чакаме пълен трейлър за по-хубаво мнение 🙂