Когато от (почти) първия кадър чуеш гласа на Антъни Хопкинс, трябва да ти е ясно, че предстои да видиш нещо наистина сериозно. Ненапразно сме почитатели на Зак Снайдър и проследяваме (понякога с известно забавяне) новините около проектите му. С особено внимание се отнасяме към очакваната амбициозна продукция на Netflix Rebel Moon, която е замислена (в продължение на 20 години) и реализирана от Снайдър като основа за бъдещ франчайз.

Oбожаваме фантастиката, тайните на Вселената, междузвездните битки, епичните сюжети и наследството на класическите филми и новият филм на Снайдър комбинира в себе си всичко това. Вижте трейлъра.

Премиерата на първия трейлър, анонсиращ появата на Rebel Moon на екран, беше вчера, на Gamescom – най-важното световно събитие за компютърни и видеоигри, както и най-авторитетната бизнес платформа за геймърската индустрия, която – както знаем – е около осем пъти по-мащабна и доходоносна от филмовата (по данни от началото на десетилетието). Това е съвсем логичен ход – ако ще замисля „развитие“ на сюжета и спин-оф-теми, Снайдър може да „разшири“ бъдещата вселена и към полето на игрите…

Усещането от този първи трейлър наподобява безразсъдно мятане в движение на увеселително влакче, което набързо минава през екшън епизоди, важни акценти от сюжета, представя много герои и трябва да изглежда привлекателно както за фенове на качественото, „guilty pleasure“-забавление, така и за тийн-запалянковци, които са свикнали със скорострелно скролване и отделяне на много по-малък процент време за разсъждения. За незапознатите ще напомним какво очакваме от историята, вдъхновена – според думите на Снайдър – от Star Wars и Акира Куросава; Снайдър е почитател на междузвездната вселена и филмите на японския майстор, на фантастиката и гигантските приключения.

Rebel Moon проследява премеждията на Кора, която събира около себе си избрани воини, за да се борят заедно срещу Света-майка, който бълва непрестанно легиони от кръвожадни завоеватели. Нейната малка група е съставена от аутсайдери, бунтовници, селяни и сираци от опустошителните войни в различни светове, които споделят една страст – неистов стремеж за отмъщение и изкупление. Когато сянката на един свят попада върху най-незначителната луна, започва една битка, която ще реши съдбата на галактиката, и тази битка ражда нова армия от герои.

Режисьор и сценарист на Rebel Moon е Зак Снайдър (Зората на мъртвите, 300, Пазителите, Батман срещу Супермен, Army of the Dead), който е и сценарист заедно с Шей Хатън (Джон Уик 3, Army of the Dead) и Кърт Джонстад (300). Главната роля е поверена на София Бутела, а в актьорския екип ас още Джаймън Хонсу, сър Антъни Хопкинс, Ед Скрейн, Чарли Хънам, Микил Хаусман, Джена Малоун, Бе Дуна, Рей Фишър, Кари Елоуис, Кори Стол, Фра Фий, Клеопатра Колман, Алфонсо Херера, Стюарт Мартин, таз Наир, Шарлот Маги и др.

Първата част на филма, озаглавена A Child of Fire, ще бъде пусната в Netflix на 22 декември 2023, а втората част, която носи подзаглавие The Scargiver, ще се появи в платформата на 19 април 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. И аз жаден за епична фантастика, го чакам/чаках, обаче трейлъра ми е прекалено… генерик, както честo се изразяват тук.
    А и така щедро е грабено от „Гладиатор“ „Дюн“ Хрониките на Ридик“ „Джон Картър“ „Пътят на Юпитер“…. хубаво е да се копира качествено, ама тук…….
    Дано не съм прав, ама ще е поредното прекалено залитане, само за „Die hard Snyder fans“.
    А на хартия вучеше супер, дълго замислян сценарий за Star Wars филм, преправен в това.

    1. Съгласен съм напълно! Очаквано няма да е R rated, но вярвам на Zack.

    2. Филмът ще излезе (типично за Снайдър) в две версии – PG-13 и R, така че споко – ще има голотии и кръв 🙂

  2. Визуално трейлърът е убиец! Нищо чудно хамериканците да гледат този филм по коледа, вместо да ходят на кино тази година! А най-важното е, че кастът е дайвърс, но не е wоке по никакъв начин! Всъщност доста от американските филми имат дайвърс каст от 30-тина години поне! Но в миналото не се е наблягало на „разноцветния“ каст, като главна причина, за да се гледа някой филм! При wоке филмите всичко е преиначено! Набляга се на „цвета“ на каста, а самите филми са пълни боклуци, защото сценариите им са написани да пропагандират идеалите на крайно левите ненормалници!
    Този филм обаче ще има голям успех, и това е видно отсега! Повечето крайно леви ютубъри въобще не обръщат внимание на филма! Но затова рекламират Синия бръмбар и Асока, като едва ли не, че са събитията на годината! Ха-ха-ха!

  3. Снайдър е кино-магьосник и ще ви покаже как се снима! Уникален визуално, надявам се и идейно. Оператор си е той и ще видим резултата. Винаги когато се зададе нещо от Снайдър настръхвам!
    Това и на Gareth Edwards -“ The Creator (2023)” ще са чаканията за тази година…

    1. radi, Дюн го отмениха, за да не пречи на Барбито! Явно и в WBD има достатъчно крайно леви идиоти! Ако Дюн 2 беше оставен за тази година, щеше да се бори за Оскар догодина! И щеше да му бъде направена кампания за наградите, която струва много пари! Обаче крайно левите искат Барбито да се бори за Оскар! Затова и на този филм ще бъде направена кампания! И ако Дюн 2 беше оставен, тогава трябваше да бъдат направени 2 кампании, което е глупаво, защото и двата филма са на WBD, и най-важното, е, че Барбито щеше да загуби от Дюн 2! А нищо чудно Дюн 2 да има и по-голям бокс офис от розовия крайно феминистки филм. Което ще постави последния в крайно неизгодна позиция, за „либералите“!

    2. Драгич, Дюн да направи повече пари от Барби?! Какво пушиш? Искам и аз да опитам… Дюн е изместен най-вече заради липсата на ПР от страна на актьорите покрай стачките и конкуренцията. Няма никакъв смисъл WB да пускат Дюн покрай Марвълс и други Оскарови филми и само месец по-късно сами да си пречат с Аквамен. Като се има предвид, че е много вероятно стачките да не спрат тази година и догодина да е суша откъм заглавия, бе напълно адекватно Дюн да се измести и да в единственият по-голям коз на студиото едновременно откъм бокс офис и награди. Това е!

    3. X-force, като „опиати“ консумирам само Bushmills, но сега през лятото наблягам най-вече на Beefeater с тоник! За Дюн 2 съм написал, че е възможно да има по-голям бокс офис от Барби, защото първият филм изкара 400 милиона от света, при това в условия все още на пандемия, и беше пуснат едновременно по кината и HBO Max! И ако филмът е добър нищо чудно да направи бокс офис поне колкото Топ Гън 2, даже и малко повече! Обаче филмът е за белия „спасител“, а това е крайно неприемливо за „либералите“! Преместването на филма за догодина няма нищо общо със стачката в Холивуд! Ако имаше, тогава и други филми щяха да бъдат преместени, понеже актьорите не можели да рекламират филма! Филмите за края на годината си имат трейлъри и това е напълно достатъчно за маркетинг! Едва ли актьорите, ако рекламират даден филм, и по този начин ще вдигнат бокс офиса на същия филм. Даже в последно време е по-добре актьорите да не се показват преди премиерата на филма, и да не говорят много за него!

    4. “ Филмите за края на годината си имат трейлъри и това е напълно достатъчно за маркетинг”

      Къде е трейлърът на Аквамен? А чакай! Сетих се – догодина ще го гледаме 😃

    5. Ами…явно не! Тази година ще го гледаме! Няма смисъл да се отлага повече този филм! Той е толкова презаснеман и отлаган, че вече струва много повече, отколкото първоначално е заложено като бюджет! Ако WBD са сигурни, че ще изкара много пари, тогава може да го отложат! Обаче заради настоящото състояние на ДиСи и последните последователни провали на филмите в бокс офиса, вече не е сигурно, че ще изкара дори 500 милиона, даже това число е твърде оптимистично! Затова ще си запази премиерната дата преди Коледа, за да направи повече пари покрай празниците! А трейлърът ще бъде пуснат един най-много два месеца преди премиерата! Явно заради присъствието на Амбър Хърд във филма, която изглежда е противоречива личност за американците!