Миналата седмица изведнъж, сякаш от нищото, Райън Джонсън и Netflix избухнаха с куп новини за следващия филм от поредицата Вади ножовете, този път озаглавен Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery. Първо разбрахме за заглавието, а после малко по малко събрахме и целия звезден каст. Не беше много ясно защо Netflix избраха точно такава стратегия за споделяне на новините, но не можем да отречем, че им се получи – в продължение на седмица основно за този филм мислехме.

Сега разбираме, че цялото нещо е било, защото кастът е бил изцяло заключен, а снимките са започнали в понеделник в Лондон. И за да отпразнуват началото им, Netflix също така споделиха първи кадър. Виждаме неповторимия детектив Беноа Бланк и новата му визия, в която той ще разрешава следващата си мистерия – костюмът е все така стилен, но косата е видимо по-дълга. Дали това предлага някакви жокери за мястото където ще бъде поставена следваща история в поредицата? По-скоро се съмняваме, но пък ни е интересно дали ще има някакъв времеви скок, както често се случва в историите, ясно вдъхновили Бланк – тези за Еркюл Поаро на Агата Кристи. В нейните книги често Поаро е в различни периоди от живота си, на различни места по света, но неговата визия никога не се променя и легендарният му мустак винаги е на място, така че тук за пръв път виждаме голям разрез с вдъхновението.

Вижте Даниел Крейг в третото му превъплъщение в южняшкия детектив Беноа Бланк:

Можем да припомним, че докато за сюжета, естествено, не се знае абсолютно нищо, актьорският екип, който Джонсън е събрал, отново е повече от впечатляващ. Ето какво казва режисьорът за Wake Up Dead Man:

Големи късметлии сме, че за всеки един от тези филми сме успявали да съберем някои от любимите ми актьори на планетата и това отново е случаят тук. Те всички са прекрасни хора, които се разбират чудесно, което прави цялата ситуация като вечерно парти. Когато правиш ансамблов филм като този, това е ключово.

Обичам всичко, свързано с мистериите и най-вече колко жанрът подлежи на промени, има огромен спектър между Кристи и Кар и възможността да изследваме този диапазон е един от най-вълнуващите аспекти от правенето на филмите за Беноа Бланк.

Нямаме търпение да разберем какъв нов жанров аспект ще бъде вкаран в този нов филм и какъв е „най-опасният случай до момента“ на Беноа Бланк.

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery е написан и режисиран от Райън Джонсън. В главните роли са Даниел Крейг, Джош О’Конър, Кейли Спейни, Андрю Скот, Джош Бролин, Глен Клоуз, Кери Уошингтън, Томас Хейдън Чърч, Мила Кунис, Дарил Маккормак и Джеръми Ренър.

Филмът ще излезе през 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *