Мемоарите често са подходящо вдъхновение, за да потегли творческото въображение в интересни филмови посоки. Германската режисьорка Нора Фингшайд (чиито филм Извън системата получи приза за режисура на София Филм Фест през 2019 година, позната още и с The Unforgivable със Сандра Бълок) е използвала бестселъра The Outrun на Ейми Липтрот, за да разкаже една трогателна и драматична лична история, в която главната роля е поверена на винаги чудесната Сърша Ронан.

Премиерата на The Outrun бе в програмата на фестивала Сънданс в началото на годината, където критиците оцениха по достойнство изпълнението на Ронан, а в програмата „Панорама“ на Берлинале филмът получи номинация за наградата на публиката.

Ще ни е интересно как публиката би приела подобна провокативна история, с поразителна визуална интерпретация и чудесна актриса, която да я поднесе на големия екран. Сърша Ронан притежава великолепни умения и винаги е удоволствие да наблюдаваме превъплъщенията ѝ.

Ето какво гласи официалният синопсис на The Outrun, предоставен от Studio Canal:

Сърша Ронан е в ролята на Рона, която току-що е напуснала клиника за наркомани и се завръща у дома – в дивите и красиви острови Оркни, край шотландския бряг. Повече от десетилетие тя живее в Лондон „на ръба“, открива и след това загубва любовта си, а сега идва време да се изправи пред миналото си. Драматичната природа, която я заобикаля, връща спомените за изпълненото с травматични събития детство. Предизвикателствата, с които се сблъсква в настоящето, я провокират да изостави пристрастеността и да се опита да изчисти тялото и съзнанието си…

Режисьор на The Outrun е Нора Фингшайд (Извън системата, The Unforgivable), която е и сценарист, наравно с Ейми Липтрот. В ролите са Сърша Ронан, Паапа Есиеду, Набил Елуааби, Изука Хойли, Лорън Лайл, Саския Рийвис, Стивън Дилейни и др.

Британската премиера на филма е на 27 септември, а за Съединените щати все още няма разпространител.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *