Френският режисьор Александър Ажа е чест гост в „операционния“ ни новинарски поток – последно обърнахме специално внимание на фантастичния му трилър Oxygen с Мелани Лоран, който обаче не стана хит, подобно на предишните му римейки като The Hills Have Eyes и Piranha. В седмицата на кулминацията на фестивала в Кан, се появи и трейлър на новия му холивудски проект – постапокалиптичния трилър Never Let Go, в който главната роля е поверена на Хали Бери.

Ето как изглежда (част от) кошмарното бъдеще според Lionsgate и Ажа:

Ужасът често се крие не само в надвисналата опасност от сблъсъка със смъртоносната реалност, но и в представата за неизбежния ад, който дебне отвъд привидната сигурност на убежището, наречено дом. Една майка жадува с цялото си сърце да опази двамата си сина от Злото, което е превзело целия свят. Тримата са неизменно свързани – дори и физически, чрез задължителни за малкото семейство въжета, които обаче лесно могат да се превърнат в… затягаща се примка. След въпроса на едното от момчетата дали невидимото зло отвъд прага на тяхната къща наистина съществува, започва ужасяваща битка за оцеляване. 

Двете деца, които партнират на Хали Бери (за която е добре да си припомняме, че преди две десетилетия бе наградена с „Оскар“ за ролята й в Балът на чудовището) в ролята на нейните синове, са Пърси Дагс IV и Антъни Б. Дженкинс. Сценарият на Never Let Go е написан от Кей Си Кофлин и Райън Грасби, а начело на продуцентския екип е Шон Леви (Stranger Things, Arrival). Партнират му режисьорът на филма Александър Ажа, Дан Коен и Дан Ливайн. Хали Бери е в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с Холи Джетър, Даниел Кларк, Емили Морис, Кристофър Удроу и Конър ДиГрегорио.

Дали новият трилър на Ажа ще бъде посветен на оцеляването, дали в него ще има свърхестествена тема или друг реален кошмар, който преследва актьорите (а впоследствие – и зрителите!), това ще стане ясно на 27 септември 2024 година, когато е предвиден старта на широкото киноразпространение на Never Let Go.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment