Напоследък споделяме доста за филмовия пазар в Кан, който се провежда паралелно с фестивала и където множество творци, нямащи готови сделки със студия или стрийминг платформи, отиват с надежда да продадат проектите си и да им намерят финансиране и разпространение. С интерес обръщаме внимание на това, защото това са най-обещаващите творци, на които обичаме да обръщаме внимание.

Един подобен проект е Takes One To Know One, романтична история за Еленор и Лукас – двама непознати, които се влюбват по време на идиличнo пътуване в Италия. Проблемът обаче е, че и двамата вече са обвързани с други хора. Режисьор на филма е Натали Бианкери, която от известно време радва фестивалните публики по цял свят (включително и в България) с филмите си Nocturnal и Wolf. Сценарият пък е написан от Брук Бейкър, която работи по Pam & Tommy – сериал, който може да се разпадна към края си, но ни показа страхотно разглеждане в дълбочина на връзката между двама герои, което говори само хубаво и за този проект.

За да бъде един романтичен филм успешен, освен добър режисьор и сценарист, разбира се, му трябва симпатична двойка актьори в главната роля. Тук смятаме, че изборът е доста приятен и неочевиден. В ролите на Еленор и Лукас ще видим Оливия Кук и Джейми Бел. Кук, разбира се, напоследък се подвизава най-вече в Домът на дракона, но всъщност от години наблюдаваме издигането й и се радваме, че поема разнообразни роли. Бел пък винаги е бил от по-скритите ни любимци, от хората, които сякаш не работят постоянно, но можем винаги да разчитаме на него за харизматично и силно екранно присъствие, което никога не разочарова.

Като цяло Takes One To Know One ни звучи като сравнително стандартна драма на характери, но със силен екип зад камера и симпатични актьори без нея, с удоволствие бихме му отделили времето си, особено пък на някой фестивал.

Takes One To Know One ще бъде режисиран от Натали Бианкери по сценарий на Брук Бейкър.

Очаква се снимките да започнат в Италия към края на годината. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *