Четиримата „Холивуд Крисове“ продължават да бъдат сред най-големите звезди в киноиндустрията и с течение на времето все повече ни става ясно кой от тях с какъв тип кино иска да се занимава. Пайн все повече завива към независимото кино, Хемсуърт варира между екшъни и комедии, Еванс има малко по-широки интереси, но и той не спира с екшъните, а Прат изцяло се интересува от правене на блокбастъри, чиято идея е да се харесат на възможно най-широка аудитория. Сега разбираме за още един именно такъв проект, в който Крис Прат ще се включи.

Прат се съюзява с режисьора, известен само с прякора си МакДжи и заедно ще работят по адаптация на романа, насочен към млада аудитория Way of the Warrior Kid на Джоко Уилинк. Уилинк е бивш „тюлен“ от специалните части на американската флота, който след това намира нова кариера като водещ на подкаст, мотивационен лектор и автор, който пише основно книги за себепомощ, но е написал и цели пет части от роман за подрастващи, които Прат и МакДжи се надяват да превърнат в нова поредица. Тъй като книгите са се превърнали в бестселъри, пък и всички знаем, че поредиците именно за тази аудитория традиционно могат да се превърнат в истински машини за пари, предполагаме, че в тази идея има някакъв резон. Притеснението ни обаче е, че младите все повече разбират как да подбират и заслужават също толкова качествени филми, колкото и всички останали, а сме доста скептично настроени към способностите на МакДжи да направи добър филм – той режисира от години, но не изглежда, че се подобрява в професията си.

Way of the Warrior Kid разказва за бивш морски тюлен, който взима под крилото си 11-годишния си племенник и със силата на тренировките и позитивното мислене трансформира хлапето в продължение на едно лято като го превръща от подиграван подрастващ в уверен в себе си младеж. Виждаме как една такава история с позитивното си послание за дисциплина, себеопределяне и сила, може да бъде широко популярна. Продължаваме обаче да имаме доста ниска увереност в екипа на филма, имайки предвид, че освен вече споменатите имена, сценарият ще бъде адаптиран от Уил Стейпълс, автор на генерични екшъни като Without Remorse и The Right Stuff.

Смятаме, че поредиците за подрастващи не просто имат място в кино салоните, но и виждаме как могат да повлияят на цели поколения, да станат неотменна част от попкултурата, да се превърнат в световни боксофис хитове и в крайна сметка – просто да бъдат страхотни филми, които заслужават вниманието ни. За момента обаче ще си останем скептични, че Way of the Warrior Kid ще е точно от тези поредици.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Принципно от бивши оператори от специалните част рядко се получава добър писател ,с изключение на Джак Кар (Terminal List) или, ако има наистина кадърен
    ghost writer зад романите си като Ричард Марчинко,но да се надяваме ,че адаптацията ще е добра и няма да гледаме Just Another Teen Movie 😉