Ако не е станало ясно досега, сме повече от големи фенове на франчайза Планетата на маймуните и смятаме последната трилогия, която рестартира кинопоредицата, за едно от най-добрите и качествени постижения на комерсиалното кино през последните петнайсет години. По тази причина очакваме с голям интерес предстоящия Кралството на планетата на маймуните (Kingdom of the Planet of the Apes) на Уес Бол, чието действие се развива няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните се сдобиват с нов тираничен лидер, който се провъзгласява за първия крал на приматите.

Вече сме виждали няколко реклами от Кралството на планетата на маймуните и честно казано нямаме нужда от нищо повече, но все пак, като фенове, обръщаме внимание на новото IMAX промо на филма. То е комбинация между клип и трейлър и разкрива новата динамика между маймуните и хората, които все повече се доближават към статута си, който познаваме от ненадминатия оригинал от 1968 г.

Няма да коментираме повече. Чакаме Кралството на планетата на маймуните и стискаме палци да се е получил. В добавка ще ви предложим официалният синопсис и няколко нови постера, представящи различните формати, на които ще може да бъде гледан филма (не всички налични у нас).

Действието на Кралството на планетата на маймуните ни отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките. Когато нов тираничен лидер се провъзгласява за първия крал на приматите и започва да гради своята империя, младото шимпанзе Ноа се отправя на опасно пътешествие, което ще постави под въпрос всичко, което знае за миналото, и ще го накара да направи избор, който ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората. 

Режисьор на Кралството на планетата на маймуните (Kingdom of the Planet of the Apes) e Уес Бол (трилогията Лабиринтът), по сценарий на Патрик Ейсън (Война на световете), Джош Фрийдман, Рик Джафа (Аватар: Природата на водата) и Аманда Силвър (Prey). В ролите са Оуен Тийг, Фрея Алън, Кевин Дуранд, Дичен Лакман, Уилям Х. Мейси и др.

Премиерата е на 11 май 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *