Често разследването на престъпления в мрачна северна страна може да изглежда отчайващо и потискащо. Чудесно е, когато историите са разказани с чувство за хумор – да има поне някаква компенсация за зрителите им. Поредицата на Hulu Only Murders In The Building се превърна в хит и ето, че Netflix се включват в „тренда“ с нова трилър-поредица Bodkin, на ирландска земя и със специфични за територията шегички.

В центъра на историята са хора, занимаващи се с подготовка и излъчване на подкасти, които се отправят към идилично ирландско градче, за да разследват тайнственото изчезване на трима пътешественици. Но – както може да се предположи и очаква – докато „душат“ и разпитват на място се оказва, че местността (и жителите й) крият много повече тайни, отколкото журналистите са могли да предположат. Докато те се опитват да открият реалните факти в интригуващите, заплетени истории, събитията ги принуждават да се вгледат дълбоко в страховете си и в своите представи за истината…

Създател, изпълнителен продуцент и един от шоурънърите на Bodkin е Джез Шарф (Mister Biscuits, The UnDream), в част от отговорностите му партнира Алекс Миткалф (The Loudest Voice, Sharp Objects, Kingdom на Netflix). Режисьор на драматичната трилър-поредица е Наш Еджъртън (Mr. Inbetween), а ролите са разпределени между Шивон Кълън (в ролята на Доув), Робин Кара (в ролята на Еми), Крис Уоли (Шон О’Ший), Дейвид Уилмът (Шеймъс) и Уил Форте (Гилбърт).

Седемте епизода на Bodkin, всеки с продължителност един час, ще се появят в Netflix на 9 май 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *