Независимо дали сте фенове на джало жанра, без значение дали харесвате или не творчеството на легендарния режисьор Дарио Ардженто, то влиянието му върху толкова много хорър режисьори е неоспоримо. Ардженто не е единственият човек, с който бихте свързали популярния италиански представител на слашър поджанра, но със сигурност е едно от най-разпознаваемите имена.

Режисьори като Марио и Ламберто Бава или Лучио Фулчи не са за пренебрегване, но темата на тази статия е Дарио Ардженто и документалният филм за неговия живот и успехи Dario Argento Panico. Режисьор е Симон Скафиди, по чията филмография си личи, че е фен на джалото и неговите представители. През 2019 година той представи подобен проект със заглавие Fulci For Fake за живота на Лучио Фулчи и сега планира да повтори успеха му.

Ето и официалния трейлър на Dario Argento Panico:

Както се вижда и от рекламата, документалният филм ще включва множество интервюта, както от самия майстор и неговата дъщеря Азия Ардженто, така и от известни режисьори като Гийермо дел Торо, Николас Виндинг Рефн и Гаспар Ное. Скафиди има за цел да проследи живота и кариерата на Дарио Ардженто от най-първите му дни с филми като The Bird with the Crystal Plumage и премине през златния период с Inferno, Suspiria и Tenebrae.

Ето и официалното описание:

В уединената атмосфера на хотелски стаи Дарио Ардженто създава най-великите си кинематографични творения, търсейки утеха от външния свят, за да се потопи в своите кошмари. Сега той отново е в хотелска стая, за да се върне към оригиналната обстановка, която запали творческия му плам. Целта му е да завърши най-новия си сценарий и да участва в едно много интимно интервю, следван от филмов екип, имащ за цел да заснеме живота му за документален филм.

Вижте и официалния плакат:

Dario Argento Panico е режисиран и написан от Симон Скафиди, а премиерата му е насрочена за 2 февруари, по стрийминг платформата на Shudder.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *