От известно време се въртят различни слухове за новия проект, по който Райън Куглър и Майкъл Б. Джордан ще работят заедно. Това би трябвало да е вълнуваща новина за феновете им, защото Джордан е участвал във всеки един от филмите на Куглър досега в различни по големина роли, но особено двата им проекта извън Marvel вселената – Fruitvale Station и Creed бяха страхотно добре приети и от критиката, и от публиката.

Този път двамата се заемат с напълно оригинална история, която не е по истински случай или част от съществуваща интелектуална собственост. Куглър е написал сценария, ще режисира и продуцира филма, а Джордан ще бъде в главната роля. В момента проекта се продава на търг между три от най-големите студия – Sony, Universal и Warner Bros и според различни източници двамата нямат интерес към това да продадат филма на стрийминг платформа, тъй като искат премиера в кината по целия свят. Това определено говори за доста амбициозен проект, който освен това те смятат, че ще се хареса на широка публика. Исканият бюджет за проекта е около 90 милиона долара, което е напълно приемливо по днешните стандарти.

За момента не се знае почти нищо за сюжета, но е обявено, че ще бъде вампирска история с елементи на филм в епоха. Вероятно (като повечето вампирски филми) ще има части, ситуирани в днешно време и такива от дългото минало на вампира. Вампирският жанр е добрен познат и утъпкан, но интересни артисти често успяват да направят страхотни филми в него, дори и когато ни се струва най-изтъркан (например Джим Джармуш и неговия Only Lovers Left Alive, който излезе имено в зенита на Здрач-манията).

Райън Куглър е един от младите режисьори, на които стискаме палци и се интересуваме от всеки негов проект, защото той вече е показвал, че може да работи в независимото пространство, толкова добре, колкото и в студийната машина – да не забравяме, че именно неговият филм (заслужено или не)  стана първият супергеройски филм, номиниран за „Оскар“ за Най-добър филм. Видно е, че колаборацията му с Майкъл Б. Джордан върви повече от успешно, така че ще следим внимателно развитието на този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Леда е била на кана вино, кога е писала тая новина.
    Исторически филм за вампири. Не знаех, че вампирите са част от историята на човешката цивилизация. Та през коя епоха са живяли, защото досега знаех, че не съществуват и няма категорични доказаталства за съществуването им… 🙂