Mean Girls е една от най-определящите комедии от началото на XXI в, която продължава да има отзвук в попкултурата и до днес – дори и да не сте гледали или да не си спомняте филма, всички знаят незабравимите реплики „On Wednesdays we wear pink” или „Get in loser, we’re going shopping”. Напълно очаквано е, че един толкова обичан и успешен филм, който хората не забравят, ще има римейк точно 20 години по-къно. Има една причина, поради която няма да се отнесем толкова цинично към тази идея, отколкото бихме в нормални ситуации на прост Холивуд римейк за повече пари и това е Тина Фей.

Години след като Mean Girls излиза през 2004, Фей го адаптира за Бродуей. Мюзикълът е много успешен, получава девет номинации за награди „Тони“ и е игран в продължение на 2 години и изкарва милиони долари. Сега Фей адаптира за големия екран именно тази версия – бродуейския мюзикъл, просто сниман за кино, вместо директен римейк на филма. Музиката за мюзикъла е писана от съпруга на Фей – Джеф Ричмънд, а текстовете са дело на Нел Бенджамин.

Да припомним все пак за какво става въпрос? Коди Херън се премества в ново училище, където веднага е приветствана от „Пластмасовите“, чиято лидерка Реджина Джордж властва с популярността си над цялото училище. Коди обаче извършва най-непростимия грях и се влюбва в бившия приятел на Реджина, Арън, след което популярните момичета се обръщат срещу нея.

В ролята на Коди (някога изиграна от Линдзи Лоън), ще видим Ангури Райс, която спечели сърцата ни в The Nice Guys, а Реджина Джордж (навремето блестящо изиграна от Рейчъл Макадамс) ще бъде Рене Рап. В трейлъра по-долу ще видите и появявания от самата Тина Фей и любимци като Джон Хам и Бизи Филипс, а напълно не бихме се учудили в крайна сметка и ако оригиналните актьори се завъртят за по някое камео.

Вижте трейлъра на Mean Girls сега:

Трябва да се оцени истинската модернизация, която сценарият е приживял, подозираме дори след като мюзикълът приключва изпълнението си – това, че всички са в TikTok определено датира филма и също така го прави по-достоверен за съвременните тийнейджъри. Абсолютно е невъзможно да знаем дали тази нова версия на Mean Girls ще има същия ефект върху днешните подрастващи, каквото имаше оригинала, но сме сигурни, че изглежда забавно. Мюзикълите обикновено си струват гледането, пък и имаме доверие на Тина Фей, че не е опропастила едно от най-известните си произведения.

Mean Girls е режисиран от Саманта Джейн и Артуро Перез Дж. (Quarter Life Poetry) по сценарий на Тина Фей. В главните роли са Ангури Райс, Рене Рап, Аули Кравальо, Авантика Ванданапу, Биби Ууд, Жакел Спиви, Кристофър Брайни, Джена Фишър, Бизи Филипс, Джон Хам, Тина Фей и Тим Медоус.

Премиерата е насрочена за 12 януари 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *