Надали в момента има по-„горещ“ и по-търсен млад актьор от Тимъти Шаламе. Той е пред камерата от 12-годишен, има във филмографията си 20 пълнометражни филма, различни телевизионни и късометражни проекти и се е превръщал в най-различни персонажи, под ръководството на режисьори като Уди Алън, Уес Андерсън, Грета Гъруиг, Лука Гуаданино, Дени Вилньов и кой ли още не.

Отдавна не сме отваряли дума за един от най-новите му проекти – Wonka на режисьора Пол Кинг (Paddington), и ето, че вчера в мрежата се появи първи трейлър на цветното, музикално и издържано в традициите на винтидж-мюзикълите от миналия век шоколадово приключение, което ще очаква своите зрители в самия край на 2023 година. Истина е, че всяка добрина се появява на този свят като мечта – важното е да ги пазим, за да се сбъднат някой ден, точно както се случва с вълшебната фабрика за шоколад, добре позната от всичко, разказано в романа на Роалд Дал.

Warner Bros. Pictures са вложили много усилия, разчитайки на чудесни, талантливи творци и вярваме, че от Wonka може да очакваме филм, който по-романтично настроените биха определили като коледно „чудо“, а влюбените в традициите на киното ще разпознаят като реверанс към миналото, поднесен с щипка магия.

Нищо – нито победилите гравитацията конкуренти на Уили, ансамбловите танци или волният летеж с пъстроцветните балони, нито дори чаровната усмивка на Тимъти Шаламе под шапката, която така поразително напомня на „класическия“ Уонка на Джийн Уайлдър (но незнайно защо извиква спомена за Лудия шапкар на Джони Деп) не може да се сравни със зелените букли на Умпа Лумпа и специфичния акцент на Хю Грант в ролята! Признаваме, че ще очакваме с удоволствие това забавление не само заради таланта на младия Тимъти, но и заради съ-участието на актьорски легенди като Сали Хоукинс, Оливия Колман, Роуън Аткинсън и Джим Картър.

Според всички новини до момента и официалния синопсис на филма, Wonka ще разкаже една възможна предистория на романа на Роалд Дал Чарли и шоколадовата фабрика, в която младият Уили е ШОК-иращо последователен в реализирането на мечтите си и решава постепенно да промени света, като го изпълни с възхитителни лакомства. Обещанието е за неустоим спектакъл, чиито режисьор Пол Кинг е и автор на сценария за това приключение, заедно със Саймън Фърнъби.

Сред продуцентите на проекта, създаден (вероятно) с надежда да се превърне в (своеобразен) франчайз, са Дейвид Хейман (поредицата за Хари Потър) чрез Heyday Films, заедно с Люк Кели и изпълнителната продуцентка Александра Дербишайър. В актьорския екип участват още Кийгън Майкъл-Кий, Мат Лукас, Наташа Ротуел, Том Дейвис, Майкъл Бейнтън, Рич Фълчър и др. Британският композитор Джоби Талбот, който работи по анимационните Sing и Sing 2,е автор на музиката на Wonka.

Ще проследим с интерес рекламната кампания на филма, като междувременно ще излезе и Дюн: Част втора, а по някое време се очаква и A Complete Unknownна Джеймс Манголд, посветен на Боб Дилън – продължаваме да сме свидетели на непрестанното развитие на многоликия актьорски талант на Шаламе.

Премиерата на Wonka се очаква на 15 декември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *