Филмите, вдъхновени от действителни събития винаги представляват интерес, а когато са направени и от талантливи хора е гаранция, че ще им обърнем внимание. Днес става дума за проект, който е не просто по истинска история, но и също така е музикална биография, но съвсем не от типа на Бохемска рапсодия или Рокетмен.

Филмът се нарича Dreamin’ Wild и разказва историята на Дони и Джо Емерсън – двама братя от щата Вашингтон, които като тийнейджъри през 70-те години записват рок албум. На никой обаче не му пука и въпреки големите им мечти, в крайна сметка те продължават живота си нормално и спокойно, порастват и отглеждат семейства. Повече от 30 години по-късно обаче един сиатълски лейбъл случайно открива албума им и решава да го превърне в хит, което обръща хода на живота на цялото семейство Емерсън.

Впечатляващият актьорски състав, който ще доведе тази история до екрана, включва Кейси Афлек и Уолтън Гогинс като възрастните братя и Ноа Джуп и Джак Дилън Грейзър като тийнейджърските им версии.

Вижте трейлъра на Dreamin’ Wild сега:

Напълно ново преживяване ще ни бъде да гледаме музикален филм, който не се фокусира върху трудностите около славата или пък ексцесиите на богатите, но изтормозени психически музиканти, които се обръщат към наркотици и алкохол за утеха. Вместо това ще гледаме едно обикновено американски семейство, чийто живот се променя изцяло. Интересният аспект обаче ще бъде в отношенията между братята, различните им амбиции и различните им нагласи към музиката като цяло и към това, което им се случва. Освен това рядко ни се случва да виждаме позитивни отношения между бащи и синове в американски филми, което също ще ни бъде интересно.

Ето го официалният синопсис:

Dreamin’ Wild, истинска история за любов и изкупление, е разказ за това какво се е случило с музиканта Дони Емерсън и неговото семейство, когато албумът, който той е записал с брат си като тийнейджъри, е преоткрит след 30 години забвение и изведнъж е обявен от музикалните критици за изгубен шедьовър. Докато преоткриването на албума носи надежди за втори шансове, също така донася отдавна заровени емоции, когато Дони, съпругата му Нанси, брат му Джо и баща им Дон старши се примиряват с миналото и новооткритата слава.“

Dreamin’ Wild е написан и режисиран от Бил Полад (Love & Mercy). В главните роли са Кейси Афлек, Уолтън Гогинс, Зоуи Дешанел, Бо Бриджес, Ноа Джуп, Джак Дилан Грейзър и Крис Месина.

Премиерата ще бъде на 4 август 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *