Традиционно лятото е сезонът на големите блокбастъри, на експлозиите и (обикновено) не многото мисъл на влизане или излизане от киносалона. И въпреки че няма нищо лошо в това, всички имаме нужда и от такива филми, една от големите ни радости всяко лято е да намираме скритите диаманти като драми или психологически трилъри, които придават малко острота на безгрижния сезон.

В случая обръщаме поглед към The Lesson, сравнително нискобюджетен психологически трилър, който едновременно ни заинтригува с идеята и с актьорския си състав. Историята проследява млад мъж с амбиции да стане писател, който става частен учител на сина на литературен титан. Един път достигнал вътрешността на семейството обаче, младият човек разбира, че това са хора, които крият много повече тайни, отколкото привидната си трагедия.

В ролята на младия Лиам ще видим Дарил МакКормак, който ни направи страшно добро впечатление в Успех, Лио Гранд! Известният писател е изигран от винаги прекрасния Ричард Е. Грант, а в ролята на съпругата му Хелен ще видим Жули Делпи. Кастът е завършен от Стивън МакМилън и Криспин Летс.

Вижте трейлъра сега:

Въпреки че лесно можем да си представим какви завои ще поеме тази история, все пак виждаме потенциала в нея. Точно този тип психологически трилъри са вече леко „old school“, но винаги сме ги харесвали и дори и точно да следват формулата си, обикновено стига да са направени и изиграни добре, си струват гледането. В The Lesson виждаме възможности за оплитане на няколко различни теми като вдъхновението, таланта, семейната травма и класовите различия. Всички те, изпълнени от талантливи актьори, които освен това нямаме възможност да гледаме много често, по всяка вероятност ще ни донесат удоволствие, дори и то да е леко предвидимо.

The Lesson е режисиран от Алис Траутън, работила по сериали като Doctor Who, Atlantis и A Discovery of Witches. Сценарият е дело на Алекс МакКийт, за когото това е пълнометражен дебют.

Филмът дебютира на фестивала Tribeca, а премиерата в киносалоните ще бъде на 7 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *