Жанрово кино владее зала „Славейков“ във Френския институт с две прожекции на нови фантастики от Стария континент. Теди и Нощта погълна света са двата филма, с които завършва специалната селекция на Френския институт „Месец на страха“. 

На 27 януари в петък, от 18:30 часа, в зала „Славейков“ е прожекцията на фантастичната комедия Теди на Людовик и Зоран Букерма, с Антони Бажон, Людовик Торен, Кристин Готие и Ноеми Лвовски.

В Пиренеите, вълк разпалва гнева на селяните. 19-годишният Теди, без диплома, живее в приемното семейство на чичо си и работи в масажно студио. Пред приятелката му Ребека, която скоро завършва гимназия, се открива обещаващо бъдеще. Двамата предвиждат съвсем обичайно лято. Но една вечер, насред пълнолуние, непознат звяр одрасква Теди. В следващите седмици той е обладан от необикновени животински нагони…

В събота от 19 часа е време за Нощта погълна света на Доминик Роше. Андерс Даниелсен Лие, Голшифтех Фарахани и Дени Лавант са звездите в тази необикновена история.

Събуждайки се сутринта в жилището, където предишната нощ се е вихрил купон, Сам трябва да приеме очевидното: сам е, а живи мъртъвци са връхлетели улиците на Париж. Обзет от паника, ще се наложи да се защитава и да се организира така, че животът да продължи. Но дали е единственият оцелял?

Similar Posts