Един от най-очакваните ни филми, които ще излязат през стремглаво приближаващия „награден“ сезон, е „Armageddon Time” на Джеймс Грей. Макар и почти целият актьорски състав да се смени от това, което беше обявено първоначално, финалната му версия съвсем не е по-лоша от обявената и продължава да е изключително впечатляваща. Пълната истина обаче е, че дори и да нямаше известни имена в целия филм, отново щяхме да го гледаме, заради консистентното качество на филмите на режисьора досега. Джунглата, космоса, 20-те години – Грей ги владее всичките, така че не се съмняваме, че ще се справи добре и със собствената си история.

Припомняме, че „Armageddon Time” ще разкаже полу-биографична история за порастване, вдъхновена от собственото семейство на режисьора. През 80-те години в Ню Йорк, семейство от средна класа отглежда сина си Пол в хармония и смях, докато той самият не се сприятелява с чернокож съученик. Двамата биват наказани след като ги хващат с марихуана, а Пол е преместен в елитно училище, което родителите му се надяват да му даде повече шансове в живота. Там Пол започва да осъзнава дълбоките предразсъдъци като расизъм и антисемитизъм, които сякаш са вградени в самата основа на обществото около него.

Вижте трейлъра сега:

За никого не е учудващо, че невероятни актьори като Антъни Хопкинс, Ан Хатауей и Джесика Частейн изглеждат толкова добре в ролите си. Всички погледи обаче ще бъдат върху Банкс Репета в главната роля на Пол, защото филмите, които се фокусират върху деца, живеят и умират заради силата на детското изпълнение. И докато нямаме никакво съмнение, че Грей е изградил емоционален и искрен филм, който едновременно да покаже обществените проблеми и фамилната любов, които той вижда като основополагащи за неговото детство, убедителността на Репета в главната роля ще има огромно значение за качеството на крайния продукт.

За щастие няма да чакаме дълго, за да можем да го видим. След много силните ревюта, които филмът получи след първите си прожекции на фестивалите в Кан и Telluride, е практически гарантирано, че ще участва и в разговорите за награди, особено за актьорските си изпълнения.

Armageddon Time” е написан и режисиран от Джеймс Грей. В главните роли са Банкс Репета, Ан Хатауей, Джеръми Стронг и Антъни Хопкинс.

Широката премиера ще бъде а 11 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *