И за прохождащите киномани е ясно, че комедийният жанр е сред най-трудните предизвикателства в света на „движещите се картинки“. Няма голямо значение дали една история се подготвя за голям или малък екран – главоболията са еднакво сигурни и винаги има риск (част от) публиката да погледне към забавните експерименти скептично, с високо вдигнати вежди.

В случая с „Our Flag Means Death“ HBO MAX и шоурънърът Дейвид Дженкинс са се прицелили в доста специфичен сюжет и ще трябва да се потрудят още доста, за да не смъкнат (неволно) реномето на телевизионния канал с тази авантюристична пиратска история.

Не е добър знак, когато загадъчният профил и краткото включване на Тайка Уайтити не действа достатъчно магнетично дори на феновете на режисьора в нашите редици. Специалните снимки, публикувани в Entertainment Weekly, също не са супер-атрактивни и нямаме представа какви рекламни ходове ще трябва да се предприемат, за да се подгрее публиката преди премиерата на поредицата на малкия екран.

Our Flag Means Death“ проследява приключенията на ексцентричния благородник Стед Боне (Рис Дарби) – – разглезен аристократ-земевладелец от Барбадос, който на границата на XVII и XVIII век си зарязва привилегиите, защото мечтата му е да стане пират. Кой знае защо, представяхме си този герой по-скоро като Уил Търнър на Орландо Блум, а от тийзъра останахме с впечатление, че създателите на сериала го пресъздават като карикатурен образ, достоен за подигравки. Надяваме се да грешим, защото винаги сме готови за забавления, особено ако са качествени и не разчитат на плоски хуморески и слапстик-шегички…

our-flag-means-death-20220121 our-flag-means-death-3-20220121 our-flag-means-death-1-20220121

Отдавна сме наясно, че в ролята на прочутия пират Черната брада влиза мистър „Всичко-мога“ Уайтити, а компания му правят, освен Дарби (с когото Уайтити работи по „Flight of the Conchords“, „What We Do in the Shadows“, „Hunt for the Wilderpeople“), още Юън Бремнър, Дейвид Фейн, Фред Армисен, Самба Шути, Нат Факсън, Нейтън Фоуд, Джоел Фрай, Лесли Джоунс, Самсън Кайо, Гъс Хан, Рори Къниър, Мат Маер, Кристиан Нейрн, Кон О’Нийл и Вико Ортиз. Уайтити режисира пилотния епизод и е в екипа на изплнителните продуценти на сериала.

Все още няма официално обявена премиерна дата за „Our Flag Means Death“, но се носят слухове за месец март 2022 година. Да видим дали ще задуха попътен вятър в пиратските платна…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Очаквах да има повече кръв и ром а то какво излезна накрая комедия.
    Всеки сериал има потенциал да не е хубав.Този не прави изключение.