Човек би си помислил, че ще в един момент ще ни писне да гледаме как мъж с мистериозно минало се превръща от незабележим загубеняк до машина за убиване, обикновено за да защити невинните около себе си. Този човек би сгрешил. Гледали сме „Твърде лично”, „Джон Уик“, „Никой“ и какво ли още не в същия жанр – дайте ни добре заснет екшън и измъчен главен герой, готов и способен на графично насилие, и сме там.

Следващият актьор, който ще се заеме с такава роля, за наша искрена изненада, е Ейдриън Броуди. При все че се снима в бая глупости (някои от тях снимани и на родна територия) Броуди до сега никога не е бил особено заинтересуван от стандартни екшъни, да не говорим, че той винаги е бил Актьор с главно А – прави впечатление на някой, който приема цялата професия много насериозно и докато не се снима само в драми (както си личи от дългата му съвместна работа с Уес Андерсън), все пак винаги сме си мислели, че няма да участва в нещо, което е чисто и просто забавно. И може би продължава да е така, съдейки по трейлъра на новия му филм, който ще видите по-надолу.

Новият проект се нарича „Clean” и разказва за боклукчия с тъмно минало, който обикаля улиците на квартала си като мистериозна сянка, докато не се забърква в насилствен конфликт с много различни опоненти. Филмът е режисиран от Пол Солет, с когото Броуди вече е работил по „Bullet Head”. Интересното е, че за „Clean” самият Броуди полуава кредит като сценарист. Вижте трейлъра сега:

За разлика от „Никой“ например, от този трейлър не оставаме с впечатлението, че „Clean” ще се наслаждава или извлича някаква радост от насилствените наклонности на героя си, а по-скоро напълно откровено ще си показва как убива хора с гаечен ключ. И макар че не сме сигурни колко ще бъде приятен за гледане един толкова сериозен подход към този жанр, все пак сме навити да пробваме. Ейдриън Броуди е толкова интензивен и добър актьор, когото нямаме възможност да гледаме особено често, със сигурност ще му дадем шанс, когато става дума за жанр, който така или иначе харесваме. Щом историята му е толкова важна, че е искал и сам да я напише, сме сигурни, че ако не друго, няма да се ядосваме от някакви недоизмислени грешки и глупости, които в тези филми се получават, когато на никой не му пука достатъчно.

clean-movie-poster

Clean” е режисиран от Пол Солет. В главните роли са Ейдриън Броуди, Глен Флешлър, Ричи Мерит, RZA, Мишел Уилсън и Джон Бианко.

Филмът ще дебютира в определени кина и на video on demand  на 28 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Клошар с тъмно минало, избива гангстери и спасява девойче от малцинствата…Това, когато го правеше Стейтъм, Броуди играеше в истински филми…Какво ли следава – Броуди в някоя версия на Бързи и яростни?