Понякога имаме чувството, че почти можем да видим как са се завъртели колелцата в мозъка на някой директор във филмово студио, когато чуем определено обявление за нов филм. Ще ви дадем пример веднага. Шеф на студио се замисля, кой е най-лесният начин да се разбере какво обичат голяма част от хората, за да се гарантира сериозен интерес? Отговорът, разбира се, е чрез интернет, а бърз поглед над мрежата като цяло дава директен отговор на този въпрос – хората обичат супергерои и кучета.

Всъщност, трябва да сме честни, че тази очевидна комбинация е била замислена още през 1961 г., когато DC Comics публикуват първата си история, включваща „Лигата на супер домашните любимци“ – отбор животинки, които притежават суперсили и са водени от Крипто, кучето на Супермен. Крипто има същите сили като самият Супермен, но изпитва затруднения с общуването си с повечето други кучета на света. В предстоящия „DC’s League of Super-Pets” („DC Лигата на супер-любимците“) ще го видим как се спогажда с група животни от приют, които изведнъж придобиват способности и трябва да помогнат на Крипто, когато собственикът му и останалите членове на Лигата на справедливостта са отвлечени от Лекс Лутър.

Студиото обаче се е притеснило, че супергероите и кучетата няма да бъдат достатъчни, заради което, освен всичко друго, са наели една от най-големите звезди на планетата – Дуейн Джонсън, да озвучи Крипто. Към Джонсън се присъединяват стария му познайник Кевин Харт, Джон Кразински като Супермен, Марк Мерън като Лекс Лутър, Кейт Макинън, Ванеса Бейър, Наташа Лион, Диего Луна и Киану Рийвс.

Вижте трейлъра сега:

Разбира се, че „DC’s League of Super-Pets” е насочен основно към малките деца, но ни се струва, че в него ще има достатъчно причини, с които и порасналите фенове да се забавляват. Още от трейлъра виждаме, че ще е пълно с препратки към широкият свят на DC комиксите и това си е напълно легитимна адаптация на комиксова сюжетна линия, макар и от по-неизвестните. Също така отправяме надеждите си към креативния екип, предвождан от сценарист-режисьора Джаред Стърн, когото познаваме като един от аявторите на любимия ни „Lego Филмът: Батман“. Ако качеството на историята, героите и хуморът дори се приближава до „Lego Филмът“, със сигурност ще се забавляваме много и с тази нова супергеройска история. Пък и кой не иска да види как група бездомн животни спасяват Супермен и Жената чудо?

spp220211129

DC’s League of Super-Pets” („DC Лигата на супер-любимците“) е написан и режисиран от Джаред Стърн и Сам Ливайн („Wreck-It Ralph”), като в писането на сценария се е включил и Джон Уитингтън („Lego Филмът: Батман”).

Премиерата е насрочена за 20 май 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *