Без съмнение, вече сме навлезли в тазгодишния „награден сезон“, който е по-дълъг и по-странен от всяка една предишна година, но по всичко личи, че няма да е по-слаб. Едно от заглавията, които очакваме с нетърпение, откакто дебютира на фестивала във Венеция, е „Pieces of a Woman” на Корнел Мундруцо. Както повечето „престижни“ филми, които излизат тази година, и този беше купен от Netflix и ще получи лимитиран рилийз в салоните, за да се впише в изискванията за награди на гилдиите и Академията, а малко след това ще имаме възможност да го гледаме и ние.

Припомняме, че „Pieces of a Woman” разказва историята на млада двойка, които преживяват неописуема загуба и трябва да научат как да живеят след нея. В главните роли на семейството, чието домашно раждане завършва трагично, ще видим Ванеса Кърби и Шая Лебоф, за чиито роли сме истински развълнувани. След фестивалния дебют на филма имахме възможност да видим една пълна сцена, която беше пусната промоционално, а сега имаме и истински трейлър. Вижте го сега:

Веднага се вижда, че „Pieces of a Woman” ще бъде точно толкова труден за гледане, колкото очаквахме, но по всичко личи, че ще си струва и то много. Харесва ни, че дори от трейлъра става ясно, че Мундруцо и партньорката му Ката Вебер, която е автор на сценария, не се фокусират върху това какво се е случило или върху последващото дело, търсещо виновник. Вижда се, че героинята на Ванеса Кърби, която явно владее филма, не се интересува нито от докторите, нито от съдиите, а ще преследва само собственото си емоционално оцеляване. До нея неотлъчно ще са съпругът ѝ и контролиращата ѝ майка, в чиято роля ще влезе легендарната Елън Бърстийн, и ето, че за началото на следващата година имаме проект, който абсолютно не бива да пропускаме.

Ето го и официалния синопсис:

Марта и Шон са двойка в Бостън, които се готвят да станат родители. Животът им се променя безвъзвратно, когато домашното им раждане завършва с неописуема трагедия. Така започва едногодишната одисея на Марта, която трябва да навигира скръбта си, докато се опитва да поправи разбитата връзка със съпруга си и доминантната ѝ майка, наред с публично обвиняваната акушерка, срещу която трябва да се изправи в съда. „Pieces of a Woman” е дълбоко лична, изгаряща и в крайна сметка въздигаща история за жена, която се научава да живее заедно със загубата си.

pieces_of_a_woman_poster-20201118

Pieces of a Woman” е режисиран от Корнел Мундруцо, написан от Ката Вебер. Пълният актьорски състав включва Ванеса Кърби, Шая Лебоф, Елън Бърстийн, Бени Сафди, Илайза Шлесингер, Джими Файлс, Моли Паркър и Сара Снукс.

Премиерата е през декември в киносалоните, а в Netflix – на 7 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *