the-other-lamb-20200303

Със „секс култ“, така да се каже „they had us at hello”. Но не, не казваме това, както биха го направили някои момченца в ранните си тийнейджърски години, когато фантазират всякакви сексуални сценарии, а от гледна точка на интереса ни към мрачните психологически измерения на този феномен. А когато, както е в случая с „The Other Lamb“, имаме ясно изразени хорър елементи и автор като носителката на „Сребърна мечка“ и „Теди” от Берлинале и „Сребърен леопард“ в Локарно Малгожата Шумовска („Тяло“, „Лице“, „В името на…“), наистина сме спечелени на мига.

The Other Lamb“ разказва за тийнейджърката Села (Рафи Касиди), която през целия си живот познава само култа, в който е родена. Заедно с други млади жени, тя живее извън времето, откъсната от съвременното общество в отдалечена горска комуна, под контрола на мъж на име Шепърд (Михил Хаусман) – наподобяваща месия фигура със страховит, мрачен характер. Но когато  нейният отшелнически свят е разтърсен от поредица кошмарни видения и тревожни разкрития, Села започва да поставя под въпрос всичко, включително и лоялността си към все по-опасния Шепърд. Пропита с образи на първичен ужас, тази провокативна история е обсебваща визия за пробуждането и бунта на младежта.

След кратък, но успешен фестивален показ, в началото на април „The Other Lamb“ ще се появи в ограничен брой киносалони и VOD и в тази връзка получаваме първи трейлър. Вижте го.

Както казахме по-горе, бяхме спечелени за „The Other Lamb“ още преди да видим каквито и да е трейлъри, но сме радостни, че горната реклама само затвърждава желанието ни да гледаме филма. Харесват ни ритъмът и атмосферата, както и историята, която, откъдето и да я въртим, е ужасяваща, и нямаме търпение да се потопим в този зловещ свят. Имали сме щастието да се запознаем с творчеството (поне с част от него) на Малгожата Шумовска на голям екран на София Филм Фест и ще бъде страхотно да видим и „The Other Lamb“ на кино, но засега шансовете са минимални. В крайна сметка ще го гледаме в домашна обстановка.

Вижте и два постера.

плакат

The_Other_Lamb__Poster__AITH

Режисьор на „The Other Lamb“ е Малгожата Шумовска („Щастлив човек“, „То“, „Тяло“, „Лице“, „Леки момичета“, „33 сцени от живота“, „В името на…“) по сценарий на К. С. МакМълън („Two Sentence Horror Stories“). В ролите са Рафи Касиди, Михил Хаусман, Денис Гох, Кели Кембъл, Ив Конъли, Изабел Конъли и др.

Премиерата е на 3 април в ограничен брой кина и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *