Един бърз поглед към цялостната филмография на Том Ханкс ще ви увери, че той определено има интерес към Втората световна война – освен участието му в „Спасяването на редник Райън“, Ханкс е създател и продуцент на сериалите „Band of Brothers”, „The Pacific” и „Masters of the Air”. А поредното доказателство за този му интерес е най-новият му филм „Greyhound“, в който освен, че участва, е и по негов сценарий.

Greyhound“ е дело на Ерън Шнайдър („По-нисък от тревата“) и е адаптация по романа на С. С. ФорестърThe Good Shepherd“, разказващ историята на измисления капитан от американския флот Ернст Краус. По време на Втората световна война, на първата си мисия като капитан на щатски разрушител, той води международен конвой от 37 кораби на Съюзниците през Атлантика, преследван от нацистки подводници.

Вчера Sony представиха първия трейлър на „Greyhound“, който дава добра представа какво можем да очакваме от филма. Вижте.

Изглежда ни любопитно от гледна точка на това, че „Greyhound“ съчетава (поне съдейки по трейлъра) характерните за част от този род продукции ограниченост на пространството на действие и камерен актьорски състав с амбициозна мащабност при баталиите, които тук са в доволно количество. От друга страна, част от кадрите ни стоят малко евтино и не успяваме да се надъхаме подобаващо, при все че принципно харесваме подобни филми.

При всички случаи обаче бихме хвърлили едно око на „Greyhound“ – първо, защото ни е интересно да видим как Ханкс се е справил със сценария (за ролята му нямаме съмнение, че ще е отличен), и второ, защото сме фенове на режисьора Ерън Шнайдър и приветстваме завръщането му зад камерата след повече от десетгодишно отсъствие.

greyhoundposter

Режисьор на „Greyhound“ („Грейхаунд“) е Ерън Шнайдър („По-нисък от тревата“), а сценарият е на Том Ханкс, по романа „The Good Shepherd“ на С. С. Форестър. В ролите са Том Ханкс, Елизабет Шу, Стивън Греъм, Роб Морган, Мануел Гарсия-Рулфо, Лий Норис, Том Бритни и др.

Премиерата е на 12 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *