Фердинандо Чито Филомарино
Фердинандо Чито Филомарино

Винаги сме нащрек за интересни проекти, които ни хващат окото – кой с актьорски екип, кой с режисьор или сценарист, а този, за който ще ви разкажем сега, има толкова много плюсове, че нямаше как да не ни направи впечатление. Фердинандо Чито Филомарино („Antonia“) е започнал продукция по първия англоезичен филм, който ще режисира, озаглавен „Born To Be Murdered”. Името на режисьора може да не ви е познато, но всъщност познавате работата му.

Филомарино е отдавнашен колаборатор на нашия любимец Лука Гуаданино и е работил като режисьор на втори екип по филмите на Гуаданино „Суспирия”, „Призови ме с твоето име” и „Голямото плискане”. Явно работят повече от успешно заедно години наред, а самият Гуаданино ще продуцира „Born To Be Murdered”. Страхотният екип обаче дори не свършва с тях двамата, защото към тях се присъединяват операторът Сайомбу Мукдипром и монтажистът Уолтър Фасано, работили по „Призови ме с твоето име”,акомпозитор е носителят на „Оскар“ Рюичи Сакамото („Завръщането”).

Имайки предвид какви големи фенове сме на досегашната филмография на Гуаданино, нямаше как да не наострим уши за този проект, дори и без да е режисиран от него – все пак има още доста време преди да видим предстоящия му „Blood on the Tracks”. Само че добрите новини ни най-малко не приключват – страхотният екип зад камера е подбрал повече от обещаващ актьорски състав.

john-david-washington-alicia-vikander-20190502

В главните роли ще видим Джон Дейвид Уошингтън, който миналата година ни отвя в „BlackKklansman“, и Алисия Викандер, която ни отмъкна сърцата в „Ex Machina: Бог от машината” и не ги е пуснала оттогава. Към тях се присъединяват Бойд Холбрук („Логан: Върколакът”) и Вики Крепс („Невидима нишка”), и така четиримата заформят каст, който е не просто високопрофилен и актуален в момента, но и на страшно високо артистично ниво. Това са четирима сравнително млади актьори, които обаче са ни показали неоспорими качества и очакваме да покоряват нови и нови висини в кариерите си, които нямаме търпение да проследим.

Born To Be Murdered” ще разкаже историята на млада двойка (Уошингтън и Викандер), които по време на ваканцията си в Гърция попадат по средата на опасна конспирация с трагични последици. Сценарият е дело на Фердинандо Чито Филомарино и Кевин Райс,а снимките вече са започнали в Атина. Ето какво споделя Филомарино за филма:

Born To Be Murdered” е моето виждане за трилъра с преследване, вдъхновен от множество филми и книги, на които винаги съм се възхищавал. От години работя над създаването на специфичния му тон и история с неуморната подкрепа на моя сценарист Кевин Райс. За мен е чест, че към нас се присъединява възхитителният Джон Дейвид Уошингтън, за да предаде неспокойния и конфликтен път, който този невероятно специален герой изминава. Развълнуван съм да работя с прекрасната Алисия Викандер, прекрасно емоционалната Вики Крепс, превъзходния Бойд Холбрук. С този страхотен каст и моите уникални сътрудници, „Born To Be Murdered” ще бъде едно фантастично преживяване, което ще бутне жанра до нови територии.

Нямаме търпение да видим дали Филомарино ще се окаже прав и ще оправдае високите очаквания, които моментално си създаваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *