Абсолютно сме съгласни с Крис Кълъмбъс – Кърт Ръсел просто е роден, за да бъде Дядо Коледа! Но само ако го кефи да се превръща в стареца с най-неблагодарната професия, който е задължен от традициите и капризите на врещящите хлапета да обиколи за една вечер цялото земно кълбо и (евентуално) да им остави по някой и друг подарък под съответната елха. Светът на киното (и телевизиите) също изпълнява своеобразно задължение – едва ли не всяка година трябва да има нов филм, който под някаква форма да се занимава с предновогодишния коледен хаос, по възможност с приповдигнато настроение.

Е, след като се направи на божествения Его/татко на Питър Куил (по-известен като Star-Lord) в „Пазителите на Галактиката 2” и преди да се появи при Куентин Тарантино в „Once Upon a Time in Hollywood”, Кърт Ръсел се е вмъкнал в прочутия червен кожух и се е издокарал с толкова буйна полу-снежна брада и кичара, че наистина изглежда като прерисуван Коледа от рекламите на Кока Кола. Вижте за какво става въпрос в „The Christmas Chronicles”!

Вероятно на всички е ясно какъв е сюжета на това коледно семейно забавление, произведено от Netflix – две дечица помагат на дядото да спаси празника, хо-хо-хоу! И наистина няма никаква друга причина да се обърне по-специално внимание на „The Christmas Chronicles”, освен присъствието на мистър Ръсел. От представения трейлър оставаме с впечатление, че той се кефи неимоверно на поверената му роля и се опитва да направи дядото супер-шантаво-готин и съвсем-не-скучен. Очакваме с нетърпение епизодът с джаз-оркестърчето и изявата му на сцена!

Общо взето нещата се въртят около амбицията на брат и сестра – Теди и Кейт Пиърс (Джуда Луис и Дарби Кемп) да заснемат дядо Коледа. Не само че успяват, но и решават да се промъкнат в реактивната му шейна, катастрофират с нея и накрая е нужно да работят заедно с „добродушния старец”, за да могат всички подаръци да бъдат разнесени подобаващо скорострелно в празничната нощ…

Режисьорските задължения са изпълнени от Клей Кейтис, като приключенията са реализирани под зоркия продуцентски поглед на Крис Кълъмбъс (режисирал „Сам в къщи” и първия филм от поредицата за Хари Потър) – може би затова изглеждат по-лъскави и с доста по-сериозни екшън-елементи, отколкото са (обикновено) филмите на Netflix за фамилна консумация. Сюжетът не е нищо особено, всичко е до болка познато (и скучно), но наистина до момента не сме срещали толкова сполучлив визуален образ на Коледа – евала на ентусиазма на Кърт Ръсел! Най-вероятно няма да гледаме филма, но и от трейлъра ни е ясно, че актьорът-легенда прави поредния си професионално-изпипан образ и ще зарадва хиляди дечица, които вечно се съмняват в съществуването на прочутия дядо…

плакат

The Christmas Chronicles” ще се появи в системата на Netflix на 22 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *