Знаехме, че ще пишем много новини за деветия филм на Куентин ТарантиноOnce Upon a Time in Hollywood“ – все пак става дума за Тарантино, а на всичкото отгоре филмът се очертава безобразно интересен и самият режисьор го описва като подобен на „Криминале“, представяйки изживяванията на група герои през лятото на 1969 г.

Но трябва да признаем, че не сме очаквали да имаме толкова новини, посветени само на кастинга, който с наближаването на снимките този месец започва да става направо абсурден. Досега знаехме, че в главните роли ще видим Леонардо ДиКаприо и Брад Пит, а компания ще им правят Марго Роби, Бърт Рейнолдс, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел и най-вероятно Тимъти Олифант, за когото май още чакаме официално потвърждение (слуховете за Ал Пачино като че ли позаглъхнаха).

Сега научаваме, че още една сериозна група актьори се присъединяват към екипа и те са Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши („Западен свят“), Кийт Джеферсън („Омразната осморка“) и Никълъс Хамънд („The Sound of Music“). Казахме ви, че става малко прекалено… И понеже някои от персонажите в „Once Upon a Time in Hollywood“ са вдъхновени от действителни личности, няма как да пропуснем и ролите на току-що изброените актьори, които са още по-любопитни.

Започваме с това, че Люис ще играе легендата Стив МакКуин, за което можем само да му честитим, нищо че едва ли ще е огромна роля. Фанинг ще влезе в кожата на Линет „Squeaky“ Фром, една от по-известните последователки на Чарлс Менсън, която впоследствие се опитва да убие президента Джералд Форд. Хърш ще видим като холивудския фризьор Джей Себринг – една от четирите жертви в убийството на Тейт, а Хамънд ще е актьорът и режисьор Сам Уанамейкър (според слуховете в момента се търси актьор и за ролята на Брус Лий). Останалите обявени роли са малко по-непознати за нас – героят на Пери се казва Скоти Лансър, Колинс ще е Ернесто „the Mexican Vaquero“, а Джеферсън ще е „Land Pirate“ Кийт.

Всички тези актьори и все още не знаем кой ще играе Чарлс Менсън. Разбира се, напълно е възможно някоя от звездите, чиито роли не бяха обявени, да се превъплъти в Менсън (Олифант може би?) или просто да го пазят в тайна, но ни минава и мисълта, че е възможно той просто да не участва във филма. В крайна сметка присъствието му не е задължително, след като действителното събитие, което знаем, че „Once Upon a Time in Hollywood“ засяга, е убийството на Шарън Тейт. Важното е „семейството“ на Менсън да е на линия, а той може да е изцяло „зад кадър“. Съмняваме се, но какво да си помисли човек…

Припомняме малкото, което знаем за сюжета на филма на този етап (при това не става дума за официален синопсис, а каквото Тарантино е споделил в различни интервюта):

Действието се развива в края на 60-те години в Холивуд и ДиКаприо ще играе бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън, който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Пит ще влезе в ролята на някогашния му дубльор Клиф Буут, който има същите амбиции. Но Рик има много известна съседка – Шарън Тейт (Роби)…

Режисьор на „Once Upon a Time in Hollywood“ е Куентин Тарантино, а оператор е Робърт Ричардсън („JFK“, „Авиаторът“, „Омразната осморка“, „Гадни копилета“). В главните роли ще видим Леонардо ДиКаприо, Брад Пит, Марго Роби, Бърт Рейнолдс, Тимъти Олифант, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши, Кийт Джеферсън, Никълъс Хамънд и други.

Премиерата на „Once Upon a Time in Hollywood“ е 9 август 2019 – 50-годишнината от убийството на Тейт от „семейството“ на Чарлс Менсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments