Stay Dry, Stay Alive!

Netflix представиха нов тийзър трейлър на един от най-очакваните им (поне от нас) нови сериали – скандинавският „The Rain“, дело на Яник Таи Мошолт („Borgen“, „Follow the Money“), Есбен Тофт Якобсен („The Great Bear“, „Beyond Beyond“) и Кристиян Поталиво („The Pig“, „The New Tenants“, „Long Story Short“).

В „The Rain“ светът – такъв, какъвто го познаваме – е свършил. Шест години, след като вирус, разпространяван чрез дъжда, убива почти всички хора в Скандинавия, брат и сестра от Дания се присъединяват към група оцелели младежи, които се опитват да разберат дали някъде другаде не съществува нов свят. Всички те се надяват, че бащата на брата и сестрата е някъде там и има отговори. Освободени от правилата на цивилизованото общество, всеки от младите членове на групата има свободата да бъде такъв, какъвто поиска, но всички те се борят с вътрешното си аз и с факта, че дори и в постапокалиптичния свят има любов, ревност, порастване и всички останали проблеми, за които са смятали, че са оставили зад гърба си, след края на света, който са познавали.

Заедно с тийзъра, който ни дава малко по-добър поглед към историята от първата реклама, която видяхме в края на февруари, Netflix обявиха и премиерната дата на „The Rain“, която е насрочена за 4 май.

Трябва да признаем, че предишният тийзър ни хареса повече, но това не променя желанието ни да гледаме сериала. Принципно харесваме подобни постапокалиптични истории, но това, което прави „The Rain“ наистина интересен в нашите очи, е фактът, че сериалът е датски, а както казахме и миналия път, скандинавците имат съвсем различна чувствителност и поглед към жанра и могат да ни предложат нещо наистина различно. А и след „Dark“ ще гледаме всяка фантастична европейска продукция, която ни предложат от Netflix

Още веднъж, създатели на „The Rain“ са Яник Таи Мошолт („Borgen“, „Follow the Money“), Есбен Тофт Якобсен („The Great Bear“, „Beyond Beyond“) и Кристиян Поталиво („The Pig“, „The New Tenants“, „Long Story Short“). Сценарист е Яник Таи Мошолт, който е и продуцент наравно с Кристиян Поталиво. В ролите са Алба Аугуст, Лукас Лингаард Тонесен, Ларс Симонсен, Анджела Бундалович, Микел Бо Фолсгаард , Сони Линдберг, Лукса Локен, Джесика Динидж и др.

Премиерата е 4 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *