Винаги сме били фенове на Мишел Пфайфър, но последните години просто нямаме възможност да я гледаме на екрана толкова често, колкото бихме искали – последно я видяхме в поддържащи роли в силно подценения от масовата публика „mother!“ на Дарън Аронофски и стабилния, но неизненадващ с нищо „Убийство в Ориент Експрес“ на Кенет Брана. Сега обаче искаме да ви представим филм, в който Пфайфър не само играе главната роля, но и изнася цялата история на плещите си, при това (ако може да се вярва на фестивалните ревюта) със забележителен успех.

Става дума за драмата „Where is Kyra?“ на Андрю Досунму („Mother of George“), в който Пфайфър играе жена на средна възраст, наскоро разведена и безработна, чийто живот се разпада пред очите ѝ. Няма да изпадаме в повече подробности, вижте първия трейлър и ще се ориентирате за какъв филм става дума, а след него може да прочетете и официалния синопсис и да видите един плакат, който също залага на изпълнението на Пфайфър.

Първите ревюта на „Where is Kyra?“ от миналогодишните му прожекции на Сънданс са доста положителни, с малки изключения, но всички – без изключение – споменават изпълнението на Пфайфър като най-добрата роля, която е правила от години. Ето какво казва самият режисьор за избора ѝ:

Можех да избера актриса като Тилда Суинтън. Но от такава актриса се очаква да направи подобен филм. За мен причината да направя филма е да добавя нещо към дискусията за обществото ни. И какъв по-добър начин от това да използвам Мишел, която е позната на цяла Америка и следователно резонира със зрителите, с хората. Това, което ѝ се случва, може да се случи на всекиго.

плакат

Кира Джонсън е разведена жена на средна възраст, която се премества в дома на застаряващата си майка в Бруклин, докато си търси работа и се опитва да възстанови живота си. Когато майка ѝ изненадващо умира, Кира остава без никаква подкрепа – нито емоционална, нито финансова, и без особено голям избор. Въпреки зараждащата се връзка със симпатичен съсед (Кийфър Съдърланд), Кира не може да приеме, че някогашният ѝ живот се е разпаднал и прави отчаян опит да задържи малкото, което ѝ е останало.

Режисьор на „Where is Kyra?“ е Андрю Досунму, а в главните роли са Мишел Пфайфър, Кийфър Съдърланд, Сам Робардс и Сюзън Шепърд.

Американската премиера е 6 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Мишел лоша роля няма,Кийфър същто,Но в Mother харесах изпълнениято на Мишел,Хавиер и Хариса тази роля не беше за Лорънс

    2. Пред такъв разбирач като теб оставам безмълвен 😀

  1. Не се имам за голяма разбирателка,но всеки по различен начин възприема даден филм

  2. Кака Мишел мо’е и да е дРъта, ма още дРъви „пръта“!