След броени дни Netflix ще представят един доста любопитен хорър филм, бележещ дългоочаквания голям дебют на обещаващия режисьор Дейвид Брукнър, който дълго време се спрягаше за отложения римейк на „Петък 13-ти“ и чиято отлична работа сме гледали в отделни сегменти на „The Signal“ и хорър антологиите „V/H/S“ и „Southbound“.

Става дума за „The Ritual“, по сценарий на номинирания за БАФТА Джо Бартън („Humans“), който адаптира едноименния роман на Адам Невил. Филмът разказва за четирима приятели от университета, които се събират след трагичната смърт на техен близък и се отправят на пътешествие в дивата природа на Швеция. Един погрешен завой ги отвежда дълбоко в мрачните и мистериозни гори от скандинавските легенди, където обитава древно зло, следящо всяка тяхна крачка.

Звучи като всеки втори хорър, но пък трейлърът изглежда доста обещаващо. Вижте.

Да, „The Ritual“ не изглежда като да предлага нещо кой знае колко оригинално като история, но чисто визуално е супер, има отлична атмосфера и поне съдейки по трейлъра, предлага доволно количество напрежение и стряскащи моменти, а това, общо взето, е всичко, което бихме могли да искаме от подобен филм. Отзивите от Торонто, където „The Ritual“ беше закупен от Netflix за доста голяма сума, не са мега фаворизиращи, но са предимно положителни, което се връзва с видяното в рекламата и личните ни очаквания. Определено ще му хвърлим око.

За финал ви предлагаме и два постера.

плакат плакат

Режисьор на „The Ritual“ е Дейвид Брукнър, а сценарист е Джо Бартън, по едноименния роман на Адам Невил. В главните роли са Рейф Спол, Аршър Али, Робърт Джеймс-Колиър и Сам Траутън.

Премиерата е 9 февруари

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *